"הציעו לנו בבית הספר לשנות את הכתובת של כל ההורים בתעודת הזהות כדי שאפשר יהיה לרשום את הילדים לבית הספר." כך טוענים הורים מאליכין לילדים שאמורים לסיים השנה את גן החובה ולהתחיל את הלימודים בכיתה א'.
האם ויכוח בין שני ראשי רשויות מוביל לכך שכ-20 ילדים מאליכין לא יוכלו השנה ללמוד בכיתה א' בבית הספר הנמצא תחת אחריותה של המועצה האזורית עמק חפר.
באליכין לא פועל בית ספר חילוני ובשנים האחרונות לומדים הילדים בבית הספר "משגב" הנמצא בקיבוץ גבעת חיים מאוחד הסמוך. בבית הספר "משגב" לומדים כ-800 תלמידים ובשל כך החליטו במועצה לקבל תלמידים חדשים רק בבית הספר "יובלים" הנמצא בקיבוץ גבעת חיים איחוד הסמוך גם הוא ובתנאי שהם אינם תושבי אליכין.
לאחרונה נודע כי משרד הפנים הודיע על ביטול ההסכם עליו חתמו שני ראשי הרשויות של אליכין ועמק חפר הדן בחלוקת ההכנסות ממיסי הארנונה המשולמים על ידי בעלי העסקים באזור התעשיה של עמק חפר. לטענת הגורמים באליכין נטען כי ראש המועצה חתם על ההסכם על דעת עצמו וזאת מבלי להתייעץ עם חברי המועצה האחרים.
הגורמים טענו אז כי ההסכם פוגע בזכויותיהם של תושבי אליכין ובעקבות המאמצים שעשו להביא לביטולו החליט משרד הפנים בסופו של דבר לבטלו. לטענת ההורים בעקבות ההחלטה לבטל את ההסכם החליטו במועצה אזורי עמק חפר למנוע מילדי אליכין ללמוד בבתי הספר הנמצאים תחת אחריות המועצה האזורית.
כדי לבסס טענה זו הציגו ההורים עדויות לפיהן קיבלו ההורים מבית הספר "יובלים" אליו אמורים הילדים לעלות לכיתה א' הצעה לשנות את כתובת המגורים שלהם בתעודת הזהות שלהם כדי שאפשר יהיה לרשום אותם לבית הספר של המועצה האזורית עמק חפר.
עו"ד עזורי שרוני מאליכין ממובילי המחאה נגד ההחלטה שלא לקלוט את הילדים בבתי הספר בעמק חפר". (צילום: יח"צ)
מהמועצה האזורית עמק חפר נמסר בתגובה: "יודגש כי מדובר רק בילדים האמורים לעלות לכיתה א'. ילדי אליכין מכיתות ב' עד ו', שכבר החלו את לימודיהם בעמק חפר ממשיכים ללמוד כרגיל עד לסיום בית הספר היסודי. בי"ס משגב היה במקורו בית ספר קטן שהיה מיועד ל-360 תלמידים. כעת לומדים בבית הספר כ-800!! תלמידים.
בשנת הלימודים תשע"ו אמורים לפתוח 5 כיתות בשכבה, מצב שהוא בלתי נסבל ולא הגיוני. באשר לבית ספר יובלים, בשנת הלימודים הבאה לא יתקבלו לשם ילדים מחדרה.
מערכת החינוך בעמק חפר עמוסה בצורה בלתי אפשרית והמועצה משקיעה כספים רבים בכדי לאפשר לימודים סבירים למרות הצפיפות.
משרד החינוך, מזה כמה שנים, מנסה להציע לאליכין לבנות בית ספר בשטחו, אך מסיבות לא ברורות בית הספר לא נבנה.
בשנה שעברה הובטח לראש מועצת עמק חפר ע"י מנהל התכנון במשרד החינוך שזו תהיה השנה האחרונה בה תלמידי אליכין לומדים בבי"ס משגב.
למיטב ידיעתנו הוצע כרגע לילדי אליכין ללמוד בכפר יונה או בחדרה ששם ישנם בתי ספר צומחים ושפע מקום.
אופציה נוספת היא להשתמש בכיתות הלא מאוישות בבית הספר הממ"ד באליכין.
כמו כן המועצה דוחה מכל וכל את הטענה שכסיכול יש קשר בין הועדה לחלוקת מיסים לבין הנושא החינוכי."
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!