לחיילים באהבה: פרויקט שנתי מבורך של תלמידי בית הספר היסודי "צליל" בבית אליעזר, אימוץ חיילי חטיבת הנח"ל. מנהלת בית הספר מירב מאור: "החלטנו לאמץ את חיילי מפח"ט חטיבת הנח"ל כחלק מפרויקט "לחיילים באהבה".
תלמידי בית הספר היסודי "צליל" בבית אליעזר בחדרה מאמצים את חיילים מפח"ט חטיבת הנחל. פרויקט האימוץ הינו פרויקט שנתי, והקשר בין התלמידים לבין החיילים מלווה באירועים משותפים במהלך שנת הלימודים. החיילים מגיעים לבית הספר לפרויקטים יזומים, ובמפגש בין החיילים לתלמידים ניכרת שמחה הדדית ושיתוף פעולה.
מנהלת בית הספר מירב מאור מספרת איך הרעיון נולד :
"השנה בעקבות מבצע "צוק איתן" החלטנו לאמץ את חיילי מפח"ט חטיבת הנח"ל כחלק מפרויקט "לחיילים באהבה" במטרה להכיר תודה לחיילי צה"ל על שירותם הצבאי. האימוץ נעשה מתוך אמונה כי הכרת תודה היא הדרך להעצים ולחזק את רוחם של החיילים, ובה בעת לחזק את תחושת השייכות והגאווה של תלמידינו הצעירים למדינת ישראל".
מימין: התלמידים מכינים את אריזות השי. משמאל החיילים עם האריזות. (צילום: באדיבות בית הספר)
לאורך כל השנה נערכות פעילויות משותפות בצליל עם החיילים. מירב מאור מספרת : "במסגרת "יום המעשים הטובים", הוזמנו חיילים ממפח"ט הנח"ל אל בית הספר. החיילים התארחו בכיתות ושוחחו עם התלמידים על הקשר שבין חג החירות המתקרב לבין חשיבות השירות בצה"ל וההכרח הקיומי של צה"ל למען המשך השמירה על חירות העם היהודי . בתום המפגשים, הוזמנו החיילים לכיתת חמ"ד לארוחת בוקר מפנקת מעשה ידי התלמידים. לקראת יום הזיכרון נרתמו התלמידים והוריהם וארזו חבילות שי עבור חיילי המפח"ט כדי להביע את הכרת התודה שלהם לחיילים".
בקרוב, עם סיום השנה, יגיעו החיילים שוב אל בית הספר צליל לפעילות חווייתית משותפת עם התלמידים. על פי התוכניות, יערך יום שיא משותף במסגרתו החיילים יסייעו בהפעלת תחנות לתלמידים.
מנהלת "צליל", מירב מאור, מברכת על הפרויקט השנתי, ומוצאת בו עוד דרך חשובה להנחיל לתלמידיה את ערך הכרת התודה.
יש לציין, כי בבית הספר "צליל" עוסקים בערך הנתינה כחלק מדרך החיים. תלמידי בית הספר פעילים ומעורבים בעשייה הבית ספרית והקהילתית לאורך כל השנה.
מירב מאור מסכמת את הפרויקט : "בית ספר "צליל" הוא בית חם לתלמידיו וגם עבור חיילי מפח"ט חטיבת הנח"ל. החיילים נותנים את עצמם למען המדינה והעם. המעט שאנו יכולים לעשות למענם, הוא לומר להם תודה, וכך להעלות להם את המורל והמוטיבציה. שהחיילים ידעו שיש תמיד מי שחושב עליהם ודואג להם".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!