משלחת פרלמנטרית מחבל זיגן ויטגנשטיין בגרמניה, החבל התאום למועצה אזורית עמק חפר, ביקרה בארץ במשך 5 ימים. בראש המשלחת הגרמנית עמד ראש החבל החדש שנבחר לאחרונה, אנדריאס מולר ואיתו מספר חברי מועצת החבל ופקידים הבכירים. את פני המשלחת קיבל ראש המועצה האזורית, רני אידן, סגנו, אלדד שלם ויו"ר הועדה לקשרי חוץ יונתן שרצר.
המשלחת סיירה במשך יומיים ברחבי עמק חפר בהדרכת רני אידן וביקרה בפרדס המועצה, במצפור משמר השרון, מט"ש יד חנה, בת חפר כולל סיור לאורך חומת הביטחון, פארק אוטופיה, חממות המלפפונים באחיטוב, הפארק האקולוגי, גשר הצבים, בית טרזין, פארק תעשיות עמק חפר, מצפור עין החורש, מרכז אקדמי רופין, המרכז להצלת צבי ים ובית הספר החדש ורמות ים במכמורת.
חברי המשלחת הפרלמנטרית מחבל זיגן ויטגנשטיין בגרמניה. (צילום: דוברות המועצה)
פרק זמן נרחב הוקדש לישיבת עבודה בהשתתפות שבעת חברי המשלחת הגרמנית ובכירי המועצה, בה נדונו דרכים לחיזוק ושידרוג הקשר . סוכם כי תגובש רשימה שמית של המשתתפים במשלחות הצעירות משתי הקהילות שביקרו בארץ ובגרמניה במהלך השנים, רשימה המונה כ – 1000 איש. הכוונה היא שמתוכם ייבחרו אלו שיתמסרו להמשיך את הקשר ושיהיו אמונים על העברת המקל לדורות הבאים.
אחת התוכניות היא להפגיש מחדש את בוגרי המשלחות בסמינרים בעמק חפר ובזיגן ויטגנשטיין ולבסס קבוצה מחויבת המעוניינת בהמשך החיבור הכל כך חשוב בין הקהילות ובין העמים.
ראש המועצה, רני אידן, מסר כי במהלך הביקור נוצר קשר אישי טוב בינו לבין ראש החבל החדש וציין בסיפוק כי ראש החבל הביע מחויבות אישית לקשרי התאומות ואף ציין כי הבטיח שיירתם באופן אישי לנושא.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!