2 צעירים כבני 25 תושבי הכפר עילוט שבצפון, נהרגו בתאונה קטלנית שאירעה הבוקר סמוך לכפר יונה בין רכב פרטי למשאית. בתאונה נפצעצעיר כבן 25 באורח קשה עם פגיעה רב מערכתית, נוסע נוסף נפצע באורח בינוני עד קשה עם פגיעה רב מערכתית ואחר באורח בינוני.
מחקירה ראשונית של בוחני התנועה עולה כי התאונה אירעה כאשר הרכב הפרטי שנסע ממזרח למערב סטה מסיבה לא ברורה ימינה פגע במעקה הבטיחות ונזרק שמאלה לעבר הנתיב הנגדי בו נסעה משאית ממערב למזרח, הפגיעה היתה קשה מאוד.
כתוצאה מהתאונה הקטלנית הכביש נסגר לתנועה בין הכניסה המזרחית למערבית של כפר יונה.
המכונית בה נהרגו שני הצעירים. (צילום: שלומי גבאי)
פאראמדיק מד"א שימי לוי שהגיע למקום מספר: "מדובר בתאונת דרכים קשה מאוד בין משאית ורכב פרטי, נהג הרכב והנוסע שישב מאחוריו נפצעו באורח קשה מאוד, ניסינו להעניק להם טיפול רפואי ולבצע בהם פעולות החייאה אבל הפציעות שלהם היו קשות מאוד ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום.
מהמושב שליד הנהג חולץ בסיוע לוחמי האש צעיר כבן 25 עם פגיעה רב מערכתית, הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני בשטח ופינינו אותו במצב קשה לבי"ח הלל יפה. יחד עם הנוסע שישב מאחריו שנפצע באורח בינוני עד קשה. נהג המשאית שנפצע באורח בינוני טופל במקום ופונה בניידת טיפול נמרץ לבי"ח הלל יפה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.