בישיבה שריכז סגן ראש העיר עו"ד ביטון סוכם שמשרד התחבורה יגיש בקשה מסודרת למגרש שיתאים לצורכי הטסטים, והבקשה תועבר לבחינת הלשכה המשפטית לאפשרות חתימה על הסכם התקשרות ושימוש.
לאחרונה הודיעה קק"ל למשרד התחבורה כי עליהם לחדול מלעשות שימוש במקרקעין שבבעלותם סמוך לתחנת הרכבת עבור טסטים ושיעורי נהיגה לאופנועים.
הודעות דומות קיבלו גם ארגונים אחרים, ביניהם עמותת חדרה אוהבת חיות ואחד ממחסני העירייה, אשר נדרשו על-ידי קק"ל לפנות את הקרקע.
אף על פי שלעיריית חדרה אין נגיעה לקרקע או לדרישת הפינוי, הנחה ראש העיר צביקה גנדלמן את הצוותים במקצועיים בעירייה לפעול מול משרד התחבורה ומורי הנהיגה במטרה לסייע למצוא פתרון לבעיה שנוצרה, וזאת על מנת שלא למנוע את השירות מתושבי חדרה.
בבדיקה מול משרד התחבורה עלה כי תדירות הטסטים נעה בין יום ליומיים בשבוע בסך הכל כ-6 שעות בכל יום.
מחפשים פתרון לבעיית מגרש הטסטים. (צילום: דוברות העירייה)
בהנחיית ראש העיר כינס סגנו, עו"ד צפריר ביטון, הממונה גם על תיק התפעול, ישיבה מקצועית בהשתתפות נציגים של מורי הנהיגה, משרד התחבורה ואגף הרישוי, וכן מנהל מחלקת נכסים והפקעות של העירייה, ואנשי מקצוע נוספים.
לקראת הישיבה אותרו מספר חלופות ברחבי העיר, אשר הוצגו בפני המשתתפים ונבחנו בהתאם לצורכיהם.
בתום הפגישה סוכם כי משרד התחבורה יגיש בקשה מסודרת לחלופה המועדפת שתכלול פירוט של ימים ושעות לקיומם של טסטים, והבקשה תועבר לבחינת הלשכה המשפטית לאפשרות חתימה על הסכם התקשרות ושימוש. "אלווה את הנושא באופן אישי כדי להשיג פתרון מהיר, וברגע שמשרד התחבורה יגיש את הבקשה נוכל לסייע בקידומה מול מהנדס העיר, ועדת התנועה והלשכה המשפטית", אמר עו"ד ביטון.
לנציגי מורי הנהיגה הובהר כי אם ברצונם לאתר חלופה שתשמש לשיעורי נהיגה, הרי שלגביהם יחול מסלול שונה מאחר שמדובר בגוף עסקי ולא במשרד ממשלתי.
על מורי הנהיגה להגיש בקשה לחלופה, ואם יעמדו בתנאים ייערך מכרז להשכרת מקרקעין שישמשו אותם תמורת תשלום לעירייה כנדרש בחוק.
עו"ד ביטון הבהיר למשתתפים כי העירייה תפעל לסייע במציאת פתרון, ותעשה זאת במסגרת החוק, השקיפות, והמינהל התקין. "בכוונתנו לסייע", הדגיש ביטון, "אך נפעל אך ורק לפי החוק ובהתאם למה שהחוק מאפשר לנו".
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.