חברת "אסיה גרופ" רוצה לקדם את מערב העיר וגבעת אולגה
חן קורקוס יום ראשון,
19 ביולי 2015, 22:37
הועדה לתכנון ובניה בעיריית חדרה דנה היום במספר שינויים קלים בבקשתה של חברת "אסיה גרופ" לגבי בניית בנייני המגורים בחוף גבעת אולגה. לאחר הצגת המצגת שכללה את תכנון הפרויקט ניתן היה להבחין שמדובר בפרוייקט אשר עשוי לשנות את פני גבעת אולגה ומערב העיר.
הפרויקט יכלול מלבד בנייני המגורים ובתי הקרקע, גם טיילת מרשימה שתמנף את חוף ימה של גבעת אולגה ותתאים אותו לימי שנות ה 2020 ותכלול גם: בתי מסחר גני שעשועים מתקני ספורט לילדים ומבוגרים והכל ברמה הכי גבוהה ובסטנדרטים יוקרתיים.
דוברי "אסיה גרופ" הוסיפו כי הפרויקט הנ"ל יהיה העוגן הראשי להתפתחותה של גבעת אולגה והחברה רואה את עצמה במקביל להקמת הפרויקט האדיר כמי שלוקחת חלק משמעותי מאוד בחיי הקהילה בגבעת אולגה ויש בו הפוטנציאל בכדי למנף את גבעת אולגה קדימה."
לישיבת הועדה הגיעו גם מספר תושבים המתגוררים בפרויקט גלי חוף בגבעת אולגה שמתנגדים לביצוע הפרויקט על בטענה שהוא יסתיר להם את הנוף לים וישנה את פני השטח הטבעי שבאזור. אולם יש לציין שלמעשה למעט שינויים קלים לא ניתן לסטות מהמוסכמות שכן גם בית המשפט כבר דן בעתירות חוזרות ונשנות שהוגשו בעניין והפרויקט למעשה ייצא לדרך.
פרוייקט של "אסיה גרופ" אשר עשוי לשנות את פני גבעת אולגה ומערב העיר. (צילום: באדיבות העירייה)
האדריכל אבישי בן אבא, ייצג את המתנגדים ואמר שכל התוספות של הפרויקט הטזה האורגנית כדבריו הם לא קשורים בדיון ציבורי או הענייני של הסביבה. לגבי מאפייני הבניה הגבוהה בחוף הים אמר שהם לא אופיניים לאף חוף ים בארץ ובעולם במתווה שטח ותנאים דומים. והוא הביע את התנגדותו להיתר התבע שניתן בוועדה לפרויקט הנדון שכולל שינויים כאלה ואחרים ועמד על כך שההיתרים שניתנו בוועדה המחוזית אינם מאפיינים את השינויים שמבקשים היזמים.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!