4 תושבי חדרה חשודים במסירת ידיעות צבאיות סודיות לעבריינים
שלומי גבאי יום שישי,
31 ביולי 2015, 08:49
פרשה חמורה של סחר באמל"ח ומסירת מידע סודי מצה"ל לגורמים עבריינים נחשפה בימים אלה על ידי יחידת להב 433, מצ״ח והשב"כ. היחידות ובהם יחידת המטענים בלהב 433, סיכלו עסקת אמל״ח וחשפו חשד חמור לסחר מתמשך באמל״ח ומסירת ידיעות סודיות לגורמים עברייניים. החשוד אשר עומד על פי החשד במרכז הפרשה, תושב חדרה בן 22 אשר עוסק בתחום הגבייה ושוהה כעת בחופשה משירות מילואים פעיל. בפרשה מעורבים 7 אנשים ובהם שלושה עוד תושבי חדרה נוספים בני 23, 24 ו-25.
בתום חקירה סמויה מורכבת ומאומצת באגף החקירות והמודיעין להב 433 ביחידת המטענים הארצית שמנהלת היחידה לאחרונה בצח״מ משותף עם יחידת החקירות המיוחדת של מצ״ח (ימל״מ), עצרו אמש היחידות 5 עצורים בחשד למעורבות בפרשה חמורה של סחר באמל״ח ומסירת מידע סודי הנוגע לפעילות כוחות צה״ל לגורמים בלתי מורשים ומתוך מניע פלילי.
החשוד אשר עומד על פי החשד במרכז הפרשה, תושב חדרה בן 22 אשר עוסק בתחום הגבייה ושוהה כעת בחופשה משירות מילואים פעיל, נעצר אמש בפעילות יחידת המטענים הארצית בלהב 433 והימל״מ, בסיוע כוחות נוספים מלהב 433, בדרכו מהשטחים, לאחר שעל פי החשד רכש אקדחים שנתפסו ברכבו והיה על פי החשד בדרכו להעבירם לגורמים ישראלים שרכשו אותם באמצעותו. על פי החשד נהג החשוד לסחור באמל״ח שרכש בשטחים וכן על פי החשד מעורב החשוד בביצוע עבירות של גידול וסחר בסמים. עוד נעצרו במסגרת הפעילות ארבעה חשודים נוספים - תושב לוד, תושב נתניה ושני תושבי חדרה, כולם בשנות העשרים לחייהם ואחד בשנות השלושים לחייו, אשר על פי החשד מעורבים בפרשה. במהלך הפעילות, ערכו היחידות חיפושים בבתי החשודים.
במהלך החקירה הסמויה שניהלו להב 433 יחידת המטענים הארצית ומצ״ח, במסגרתה נערכו פעילויות בשת״פ יחידת מגן במחוז דרום, התבסס חשד לכך שהחשוד בצוותא עם אחרים סוחר באמל״ח אותו הוא רוכש בשטחים, עוסק בצוותא עם אחרים בגידול שתילים החשודים כסם ובסחר בהם ומוסר מידע סודי הנוגע לפעילות כוחות הבטחון לצורך סיוע בביצוע עבירות פליליות של הברחת סמים.
החשודים נכלאו בתום חקירתם ויובאו לדיון בהארכת מעצרם הבוקר בסמוך לשעה 09:30 בבימ״ש השלום בפתח תקווה.
המשטרה וצה״ל רואים בחומרה העברת מידע סודי לגורמים לא מורשים, לא כל שכן פליליים, אשר יש בה כדי לסכן את הכוחות וסחר באמל״ח, אשר עלול להגיע לגורמים עברייניים ולשמש לפעילות פלילית, שיש בה כי לסכן את שלום הציבור ובטחונו. חשיפה זו, המהווה סיכול ממשי של הגעת אמל״ח לידיים פליליות וחושפת חשד לביצוע עבירות חמורות נוספות שיש בהן כדי לסכן את בטחון כוחותינו, מצטרפת לשורת פעילויות משותפות של המשטרה וצה״ל בתחומים אלה ובכוונת הגופים להמשיך במאבק משותף זה, באופן נחוש ובלתי מתפשר.
הפרשה נחשפה בימים אלה על ידי יחידת להב 433, מצ״ח והשב"כ. (צילום: אילוסטרציה)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.