היחידה ארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל״כ) בלהב 433, עצרה אדם תושב חדרה, עבריין מורשע בתחום הגז שניסה להתחמק מגזר הדין התקדימי שנקבע לו בבית משפט השלום בחדרה.
אגף החקירות והמודיעין להב 433 והיחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית עצרה הבוקר עבריין מורשע בתחום עבירות הגז לאחר שהפר את התנאים שקבע לו בית המשפט בעת גזירת דינו וניסה להסתתר מרשויות החוק.
הודות לחקירה מקצועית ונחושה של להב 433 ויאל״כ ולהליך המשפטי המאומץ של חטיבת התביעות המשטרתית (יחידת תביעות להב 433), גזר לאחרונה בימ״ש השלום בחדרה בהחלטה תקדימית את דינו של תושב חדרה וקבע לו 20 חודשי מאסר בפועל בניכוי תקופת מעצרו, 8 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירה של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה או שימוש במסמך מזויף, במשך 3 שנים מיום שחרורו מן הכלא וקנס בסך של 20,000₪ או 60 ימי מאסר תמורתו.
ב- 18.1.15 הורשע העצורעל פי הודאתו בביצוע עבירות של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ושימוש במסמך מזויף. העצור, טכנאי גפ״מ (גז פחמימני מעובה) במקצועו הודה והורשע בכך שבמהלך השנים 2009-2013 בהיותו בעליהן ומנהלן של חברות ״אפרת שירותי גז בעמ״ ו-״היאלי שירותי גז בעמ״- קבלניות משנה של חברת גז גדולה, העסיק את שני אחיו ואדם נוסף לביצוע בדיקות תקינות ומתן שירות לקריאות בעבור חברת הגז, בעוד שמעולם לא הוסמכו כדין ואין בידם רשיונות לעסוק בתחום הגז.
הארבעה ביצעו בשמה של חברת הגז בדיקות תקינות וקריאות שירות שונות בעשרות רבות של בתי אב ברחבי הארץ תוך שימוש ברשיונות מזוייפים ותעודות של טכנאי גפ״מ מזוייפים. הנאשם קיבל במרמה בנסיבות מחמירות שכר בגין שירות לכ-2600 לקוחות בשווי המוערך במאות אלפי שקלים כתוצאה ממצגי השווא האמורים מול חברת הגז שהעסיקה אותו כקבלן משנה.
השופטת ציינה בהחלטתה כי ״הנאשם הודה כי בעשותו את המעשים המתוארים לעיל לא נקט באמצעי זהירות מפני הסכנה הכרוכה באש או בחומר לקיח או נפיץ, כמו גם בעובדה שעבודה שלא על פי כללי מקצוע הגפמ עלולה לגרום לדליפת גז שעלולה להוביל לפיצוץ שעלול לגרום להרס של מבנים ולפגיעות בנפש״.
על מנת לאפשר לנאשם לממש את זכותו להגשת ערעור על גזר הדין, החליט בית המשפט לעכב את תחילת ריצוי עונש המאסר למשך 45 יום (עד ליום 4.9.15) ולשחררו לתקופה זו בתנאים, לרבות מעצר בית ואיזוק אלקטרוני.
בימים האחרונים, לאחר שהתקבלה אינדיקציה בעקבות האזיק האלקטרוני כי העצור הפר את תנאיו, עזב את ביתו ומצוי בבריחה תוך נסיון להימלט מרשויות החוק, ביצעה להב 433 יאל״כ פעילות מאומצת במישור המודיעיני, המבצעי והחקירתי והבוקר אותר העצור כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב וכאמור עצרה אותו היחידה. בכוונת היחידה לבקש עיון חוזר בהחלטה לדחות את כניסתו למאסר.
למותר לציין, כי המשטרה רואה בחומרה ביצוע עבירות בתחום הגז שיש בהן כדי לסכן את שלומו ובטחונו של הציבור ותמשיך לפעול בנחישות כנגד עבריינים בתחום בשיתוף עם כלל גופי האכיפה והגורמים הרלוונטים.
העצור אותר כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב. (צילום: שלומי גבאי)
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!