בעקבות ההצלחתו של הכנס הארצי לאנימציה יפנית שהתקיים בשנה שעברה בחדרה הוחלט לקיימו גם השנה בעיר בהפקת על"ה ובהשתתפות מאות אוהדים מכל רחבי הארץ.
בכנס שנערך בשנה שעברה ואשר התקיים במתחם בית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות, הגיעו כ-800 בני ובנות נוער מכל הארץ והוא זכה להצלחה גדולה. בעקבות זאת הוחלט בעל"ה לאמץ את הקהילה הצבעונית הזו ולתת להם אכסניה מתאימה בחדרה.
גם השנה התקיים הכנס במתחם מדעים ואמנויות, ונמשך יומיים של פעילויות בתחום האנימציה היפנית. הכנס שילב את תחומי האנימציה והמנגה היפניים, וכמו כן את תחומי המדע בדיוני, פנטזיה וגיימינג.
תחפושות ותלבושות בכנס לאנימציה יפנית. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
כ-900 מבקרים מכל רחבי הארץ נהנו ממגוון רחב של פעילויות, ביניהן הקרנות סרטים, הרצאות, סדנאות, קוספליי (תחרות תחפושות), זירת קרבות, חדרי משחק אלקטרוניים, וטורינרי גיימינג.
בכנס ניתן יהיה להינות ממגוון רחב של פעילויות כגון הקרנות סרטים, הרצאות, סדנאות, שלל פעילויות ותחרות קוספליי (תחרות תחפושות) וטורינרי גיימינג נושאי פרסים.
כמו כן, התקיים יריד דוכנים גדול וצבעוני שכלל מרצ'נדייז מגוון.
מנהל מחלקת האירועים בעל"ה, שי מנשס, הביע שביעות רצון מהאירוע ואמר כי על"ה תמשיך להפיק אירועים עירוניים וארציים ברמה מקצועית, וכבר ממשיכים בעשייה קדימה במלוא המרץ לקראת פתיחת שנת הפעילות החדשה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.