עשרות בני נוער מחדרה השתתפו בסמינרי הקיץ במסגרת הכשרתם כמד"צים. מבין מאות חניכים מכל רחבי הארץ זכו שתי נערות מחדרה באותות הצטיינות.
למעלה מ-60 בני נוער מהעיר חדרה, חניכי ארגון המד"צים, השתתפו בסמינרי הקיץ של מינהל חברה ונוער במשרד החינוך והוכשרו להיות מדריכים צעירים.
תוכנית המד"צים פועלת במסגרת מחלקת הנוער בעמותה לתרבות הפנאי ונועדה לפתח בקרב בני הנוער ערכי מנהיגות, עשייה חברתית ונתינה, על מנת שיפעלו למען שינוי ויצרו חברה טובה יותר עבורם ועבור הדורות הבאים.
התוכנית פועלת בחמישה מרכזים בעיר: בית אליעזר, בית הראשונים, מתנ"ס קלור, מתנ"ס רעים ומתנ"ס גבעת אולגה.
בסמינרי הקיץ זכו שתי נערות מחדרה באות הצטיינות על פעילותן: הילה חלג ממתנ"ס בית אליעזר הוכרזה כמצטיינת המחוזית של הסמינר, ושני בן אשר ממתנ"ס רעים זכתה בהצטיינות על אימון מדריך ראוי לשבח.
בני נוער מחדרה בסמינר קיץ. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
44 חניכי מד"צים בכיתה ט', השייכים לקבוצות הפועלות במתנ"סים השונים ברחבי העיר, יצאו לסמינר הכשרה מחוזי שהתקיים באכסניית הנוער בית שאן. במהלך הסמינר הועברו לחניכים תכנים בנושאי מנהיגות, הדרכה ועמידה מול קהל, על מנת להפכם למדריכים מקצועיים. בנוסף עברו החניכים פעילויות העצמה בנושא יצירת שינוי חברתי ואחריות אישית. בוגרי קורס המד"צים עתידים לפעול בשנה הקרובה כמדריכים צעירים בקבוצות חברתיות לגילאי א'-ז' וכן במסגרת פרויקט "מלאכי יום-הולדת".
בנוסף, התקיים סמינר ארצי לחניכי טרום-המד"צים בשכבת ח', אליו יצאו 17 בני נוער מהעיר. החניכים לנו בתנאי שטח ביער נאות קדומים. אחד הנושאים המרכזיים של הסמינר היה "האחר הוא אני", מתוך רצון לקרב ולאחד בין כל חלקי האוכלוסייה וליצור חברה המושתת על כבוד הדדי. כמו כן, עברו החניכים פעילויות חווייתיות בנושא מנהיגות, קיימות ולחץ חברתי.
מנהלת מחלקת הנוער בעל"ה יעל איטח ציינה: "סמינרי הקיץ של המד"צים מהווים הזדמנות אמיתית למפגש ערכי בין בני הנוער, בו הם זוכים לחוות חוויות משמעותיות ומעצבות אשר הופכות אותם לאזרחים תורמים יותר לחברה". עוד הוסיפה כי "אני גאה ששתי נערות מהעיר זכו להיות מצטיינות בסמינר בו השתתפו מעל 200 בני נוער מכל המחוז. אין ספק שיש לנו נוער נפלא בחדרה".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.