תושבי חדרה יאספו בחינם עשרות יצירות אמנות שיפוזרו בעיר
רון איתן יום שני,
17 באוגוסט 2015, 08:22
מיזם חדש של קהילת אמני חדרה הפועלת בחסות מרכז הצעירים העירוני. עשרות יצירות אמנות יפוזרו ברחבי העיר, וכל המוצא מוזמן לקחת יצירה ללא תשלום.
מיזם חדש של קהילת אמני חדרה, הפועלת בחסות מרכז הצעירים העירוני: Free Art Friday. עשרות יצירות אמנות יפוזרו ברחבי העיר, וכל המוצא מוזמן לקחת יצירה לביתו ללא תשלום, רק מתבקש להעלות תמונה של היצירה עם בעליה החדשים או בביתה החדש.
ביום שישי האחרון התקיים במרכז הצעירים מפגש חשיפה של המיזם, בהשתתפות האמנים שייקחו בו חלק.
כל אמן יכין יצירת אמנות לבחירתו, ציור, צילום, פסל, הדפס, סיפור וכדומה. ביום שישי המיועד (יפורסם מראש) יתפזר צוות הפרויקט ברחבי העיר ויניח את היצירות במיקומים שונים, לפי בחירת האמנים: ספסל, עץ, אדן חלון, פתח חנות, מדרגות כניסה לבניין וכדומה. היצירה יכולה להיות מונחת במקום שפשוט צריך להושיט יד ולאסוף אותה, או לחילופין יכולה להיות מונחת כך שכדי להגיע אליה צריך להתאמץ, לטפס, לשחרר, למצוא לפי רמזים.
היצירות והאמנים המשתתפים בפרויקט יוצגו בעמוד הפייסבוק של הפרויקט במטרה שהקהל יוכל לראות ולדעת מראש אלו יצירות הוא עשוי למצוא. עבור חלק מהיצירות יש רמזים שמגלים את המיקום המדויק, או הסביבה בה הם נמצאים. זאת כדי לגרות ולעודד את תהליך החיפוש והמציאה.
כל יצירה תישא תגית רשמית וממותגת של הפרויקט, ועליה נרשם: יצירה זו הונחה פה במיוחד כדי שתיקח\תיקחי אותה בחינם. נודה לך אם תוכל\י לשלוח או להעלות לעמוד הפייסבוק שלנו תמונה של היצירה אתך או בביתך, כדי שנדע שמצאה בית חם.
בצידה האחורי של התגית יופיעו פרטי האמן, דוא"ל, אתר האינטרנט (או הפייסבוק) של האמן
וכן עמוד הפייסבוק של הפרויקט, במטרה ליצור ולעודד דיאלוג בתוך חברי קהילת Free Art Friday המקומית, וגם בשיתוף עם קהילות Free Art Friday מרחבי העולם, ולחלוק מחשבות ורגשות ביחס לאמנות, לאמנים, לתהליך החיפוש והמציאה.
אמנות ברחבי חדרה. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
התהליך מאפשר למקסם את הפוטנציאל של רעיון האמנות החופשית. האמנים והיצירות נהנים מחשיפה גבוהה של אלפי חברים ועוקבים של Free Art Friday ברחבי העולם, כולל צרכני אמנות, אמנים, בעלי גלריות, כך שאלפי צרכני אמנות נחשפים ליצירות ולאמנים שלא היו מכירים בצורה אחרת.
צרכני האמנים נהנים מהחיפוש אחר אמנות חדשה, מההפתעה והשמחה שבמציאה של יצירה, מהאפשרות ליצור קשר עם האמן, וכמובן מהאפשרות לקבל יצירת אמנות מקורית, איכותית, וייחודית, מבלי לשלם.
רחובות שלמים, חנויות, ספסלים, עצים, קירות, בתים וכדומה, הופכים להיות מקומות פוטנציאליים ליצירות אמנות. הרחוב מקבל ממד נוסף של אמנות כמבטאת יצירתיות, אינטראקציה וחופש.
תנועת Free Art Friday כוללת למעלה מ-1,000 אמנים פעילים ואלפי עוקבים וחברים ברחבי העולם. התנועה נמצאת בתהליך צמיחה מתמיד, כאשר מספר החברים נמצא בעלייה מתמדת, והפעילות מתפשטת למקומות חדשים. קהילות גדולות פועלות בפורטסמות', בלאקפול ובריסטול (אנגליה), דטרויט, טמפה ביי, וושינגטון די.סי. ואטלנטה (ארה"ב), ובלגרד (סרביה). סניפים נוספים נמצאים בלונדון, ברלין, לוס-אנג'לס, דאלאס, סאו-פאולו, מלבורן, סידני, בריסביין, טהרן, סינגפור ועוד. עשרות קבוצות עצמאיות נוספות וכן אמני רחוב עצמאיים רבים, פועלים ברחבי העולם בפורמטים דומים ומטרה אחת משותפת: הפצת אמנות לכלל הציבור, ובחינם.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.