לאחר מאמצים ועדה מקצועית הצליחה למצוא חלופה הולמת למגרש הטסטים לרכב דו-גלגלי. המיקום החדש: רחוב קלז.
ועדה מקצועית שהוביל סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון הצליחה במאמציה ומצאה חלופה הולמת למגרש הטסטים לאופנועים. עו"ד צפריר ביטון: "ברחוב קלז איתרנו נכס של העירייה, אשר שימש מגרש חנייה ויכול לשמש גם כמגרש לטסטים. המיקום מעולה ומרכזי, ובד בבד מצוי בלב אזור מסחרי, כך שנוכחות האופנועים לא תפריע לאיש".
כזכור, לאחרונה הודיעה קק"ל למשרד התחבורה כי יש לחדול מטסטים ושיעורי נהיגה לאופנועים במקרקעין שבבעלות קק"ל סמוך לתחנת הרכבת, ולפנות את הקרקע. אף על פי שלעיריית חדרה לא הייתה כל נגיעה לקרקע או לדרישת הפינוי, הנחה ראש העיר צביקה גנדלמן את סגנו, עו"ד צפריר ביטון, לרכז את הצוותים המקצועיים בעירייה ולפעול מול משרד התחבורה וארגון מורי הנהיגה במטרה לסייע למצוא פתרון לבעיה שנוצרה בתחום הטסטים לרכב דו-גלגלי. זאת על מנת שלא למנוע את השירות מתושבי חדרה.
סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון עם נציגי מורי הנהיגה. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
בהובלת עו"ד ביטון התנהלו ישיבות מקצועיות בהשתתפות נציגים של מורי הנהיגה, משרד התחבורה ואגף הרישוי, וכן אנשי המקצוע בעיריית חדרה, שבמהלכן הבהיר ביטון כי העירייה תפעל ככל יכולתה לסייע במציאת פתרון, ותעשה זאת במסגרת החוק, השקיפות, והמינהל התקין. בתום הפגישה סוכם כי משרד התחבורה יגיש בקשה מסודרת לחלופה המועדפת שתכלול פירוט של ימים ושעות לקיומם של טסטים, והבקשה תועבר לבחינת הלשכה המשפטית לאפשרות חתימה על הסכם התקשרות ושימוש.
בבדיקה מול משרד התחבורה עלה כי תדירות הטסטים נעה בין יום ליומיים בשבוע בסך הכל כ-6 שעות בכל יום. הצוות המקצועי שריכז עו"ד ביטון סייר ברחבי העיר, ולבסוף איתר מגרש חנייה ברחוב קלז, אשר בתמימות דעים של כל הגורמים הוחלט לגביו כי הוא מתאים לטסטים לאופנועים.לאחר עבודות התאמה, ובתיאום עם קצין התנועה במשטרת חדרה, יוסב המגרש פעמיים בשבוע בין השעות 7:00 בבוקר עד 14:00 בצהריים, לטובת הטסטים.
ביטון: "מדובר במהלך גדול לשיפור השירות של העירייה לציבור בחדרה, והוא תוצאה של עבודת צוות ומאמץ משותף למציאת פתרון שייטיב עם התושבים. בשיתוף פעולה של ראש העיר צביקה גנדלמן ושלי, ביחד עם מהנדס העיר נועם גרייף, סגנו ומנהל מחלקת תשתיות יהושע אבישר, מנהל מחלקת נכסים שי נאור, מנהל מחלקת כבישים מיכאל קופילנקו, ואחרים בעירייה, הצלחנו לתת מענה מיטבי לטסטים".
בארגון מורי הנהיגה בחדרה וארגון מורי הנהיגה לאופנועים הביעו שביעות רצון מהמגרש החדש. יו"ר הארגון, סעיד כתאנה: "עם הכשרת מגרש על-ידי העירייה ליציאת טסטים בחדרה, אנו מודים לכל הגורמים אשר טרחו, עמלו, ועשו כל מאמץ כדי לפתור את הבעיה. תודה מיוחדת למר צפריר ביטון על התושייה והמאמץ העליון שהשקיע אתנו להתגבר על כל החסמים והקשיים".
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.