הוארך מעצרם של החשודים בניסיון הסחיטה של אנשי עסקים
שלומי גבאי יום חמישי,
20 באוגוסט 2015, 21:03
בית משפט השלום בחיפה האריך היום (חמישי) ב-6 ימים את מעצרם של תושב חדרה בני 18 ו-28, שנעצרו אמש בחשד לסחיטה בכח של בני משפחת אנשי עסקים תושבי העיר.
השניים חשודים כי השליכו רימוני הלם ובקבוקי תבערה לעבר בתיהם של בני המשפחה והציתו כלי רכב ומשאיות שבבעלותם. בנוסף הם חשודים בסחר בסמים. להבדיל מהחשודים הראשונים שנעצרו לפני מספר ימים השומרים על זכות השתיקה, השניים שנעצרו אתמול מסרו את גירסתם וענו לשאלות החוקרים. על פי החשד הם היו שותפים לאירוע ספציפי כנגד המתלונן.
עו"ד ליאור בר זהר סניגורו של החשוד בן ה-28 מסר: מרשי ענה לשאלות החוקרים והוא מכחיש את המיוחס לו והבהיר כי הוא אינו קשור כלל לאירועים הללו. אני רק מקוה שככל שהחקירה תתקדם החשדות נגדו יופרכו והא ישוחרר". נודע כי בעת מעצרו של החשוד בן ה-28 ערכו הבלשים חיפוש בביתו שם נתפס סכום כסף גדול הנאמד בכמה אלפי שקלים והמשטרה חושדת כי הוא הושג בעסקאות של סחר בסמים.
כעת בידי המשטרה עצורים ארבעה חשודים המעורבים על פי החשד באירועים השונים. בצוות החקירה מקוים כבר בשבוע הבא להגיע לראיות ממשיות בכדי להגיע לתשתית ראייתית שתאפשר לגבש כתב אישום לפחות נגד חלק מהחשודים. מדובר בתיק חקירה מורכב שחוקרי הימ"ר השקיעו בו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בכדי לעלות על עקבות המבצעים.
קרוב משפחתם של שניים מהחשודים סיפר לפלאשנט: "בגלל הלחץ הציבורי הימ"ר מיהר לבצע מעצרים של חפים מפשע שבסך הכל השמות שלהם נזרקו לחוקרים. אין לי ספק שלימ"ר אין כלום בתיק הזה וכל החשודים ישוחררו ללא כל אישום"
בצמרת מחוז חוף של המשטרה שמו דגש על התיק ובהוראת סגן מפקד המחוז תנ"צ ג'מאל חכרוש, החקירה הועברה מתחנת חדרה לימ"ר המחוזי והוקצה כוח משימה מיוחד לטובת הפרשה.
עורכי הדין המייצגים שני חשודים העצורים בפרשה (צילום: עצמי)
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!