"עשרות הבלשים שהגיעו לביתנו התנהגו כאילו מדובר בבית של מחבל בחמאס. אני מאמין בחפות של האחים שלי ובטוח שאין לאחים שלי כל נגיעה לדבר". כך נשמע בשיחות סגורות, אושר ארביב בן ה-24, אחיהם הגדול של שני החשודים העצורים בפרשת הסחיטה בכוח של בני משפחת העסקים מחדרה.
בית המשפט השלום בחיפה, האריך היום את מעצרם של שני האחים, אלי בן 21, ומתן ארביב בן 18.5 מחדרה החשודים בסחיטה בכוח של משפחת אנשי עסקים בחדרה. המשטרה מייחסת להם השלכת בקבוקי תבערה ורימוני הלם, הצתת כלי רכב ומשאיות ובנוסף סחר בסמים מסוכנים.
מעצרו של אלי הוארך היום בפעם הרביעית ב-3 ימים נוספים. מאז שנעצר לפני 17 יום הוא שומר על זכות השתיקה ואינו משתף פעולה עם חוקריו. הוא מועבר מידי יום מבית מעצר אחד לשני ומוחזק בתנאים קשים. מבחינת חוקרי הימ"ר הוא החשוד המרכזי עד כה בתיק והיה מעורב על פי החשד בכל האירועים האלימים הקשורים לסחיטה.
אושר ארביב - השתחרר לא מזמן ממאסר. (צילום: שלומי גבאי)
האח הצעיר יותר, מתן ארביב בן ה-18.5, נעצר בתחילת הפרשה על ידי משטרת חדרה לאחר שהסתובב בצורה מחשידה סביב בתיהם של אנשי העסקים ובחיפוש שערכו הבלשים ברכבו נמצאו כדורים של אקדח סכין שהוחזק על פי החשד שלא למטרה כשרה וסמים בכמות שלא לשימוש עצמי. לאחר ששהה מספר ימים במעצר הוא שוחרר לביתו. בשבוע שעבר הוא נעצר שוב על ידי חוקרי ימי"ר חוף ומעצרו הוארך היום בפעם השניה לתקופה של שלושה ימים.
אלי ארביב - החשוד המרכזי בפרשת הסחיטה. (צילום: שלומי גבאי)
האח הגדול של השניים, אושר ארביב בן ה- 24, השתחרר לאחרונה ממאסר לאחר שריצה תקופה של שלושים חודשי מאסר בגין איומים ברצח, תקיפה ונהיגה בזמן פסילה. הוא היה העצור הראשון בתיק הסחיטה ואף נפצע כאשר האופנוע עליו רכב יחד עם חברו התנגש בניידת משטרה שחסמה את דרכו במהלך מרדף ברחובות חדרה בסמוך לאירוע בו הושלך בקבוק תבערה לעבר ביתו של המתלונן בתיק הסחיטה. הוא אושפז בתנאי מעצר בבית החולים הלל יפה ולאחר מכן שוחרר למעצר בית ולבסוף שוחרר ללא כל אישום.
מאז שחרורו מבית הסוהר הוא פתח עסק לשיווק מוצרי ניילון ומנסה להתנתק מעולם הפשע אליו נקלע כבר מגיל צעיר מאוד. אושר, שבדרך כלל מקפיד לשמור על זכות השתיקה בחקירותיו במשטרה נחשב לכוח עולה בקרב עברייני האזור. המשטרה אף הגדירה אותו כיעד מודיעיני וכעבריין אלים המסונף לחבורות עבריינים שבהחלט מטרידות את המשטרה.
בעקבות מעצרם של שני אחיו, הביע אושר כעס רב על חוקרי הימ"ר שלטענתו נכנעו ללחץ הציבורי והתקשורתי שיצרה הפרשה. בשיחות סגורות הוא נשמע כעוס וכמי שמתעקש שגם הוא וגם שני אחיו אינם מכירים כלל את המתלוננים ומעולם לא פגשו אותם ואף נשמע כמי שמדגיש כי אין בינהם שום קשר לא ישיר ולא עקיף והוא בטוח שאחיו ישוחררו בהקדם כפי שהוא עצמו נעצר ושוחרר ללא כל אישום.
מתן ארביב - עצור בפרשה. (צילום: רון איתן)
בשיחות הסגורות אושר נשמע אומר: "המשטרה טיפסה על עץ גבוה ומציגה בפני בית המשפט חומר מודיעני שאינו נכון שמטעה את בית המשפט שמאריך את המעצר פעם אחר פעם. אם לחוקרים יש חומר וראיות נגד אלי שיציגו את זה בפני בית המשפט ויגישו כתב אישום ובית המשפט יחליט אם זה מבוסס או לא. עשרות הבלשים שהגיעו לביתנו התנהגו כאילו מדובר בבית של מחבל בחמאס. הפכו את כל הבית החרימו כלי רכב שמשמש לעבודה ולפרנסה ללא כל הצדקה. אני מאמין בחפות של האחים שלי ובטוח שאין לאחים שלי כל נגיעה לדבר".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.