אוטובוס פצע שלושה. התנגש ב-9 כלי רכב ונעצר בחנות בחדרה
שלומי גבאי יום שלישי,
1 בספטמבר 2015, 17:45
אוטובוס הנהוג בידי נהג ותיק בן 75 איבד שליטה מסיבה לא ברורה ברחוב הנשיא בחדרה, גרם לפציעתם של 3 בני אדם באורח קל. במהלך נסיעתו הוא התנגש ב-9 רכבים וגרם להם נזק רב. לבסוף הוא נעצר בפאתי חנות לאחר שדחף אליה את אחד הרכבים.
מחקירה ראשונית של האירוע עולה, כי אוטובוס אגד קו 7 - עירוני, נהוג בידי נהג ותיק בן 75, נסע ברחוב הנשיא בעיר אם מספר נוסעים ברכבו. כאשר עמד ברמזור אדום פתח לפתע בנסיעה איבד שליטה על האוטובוס סטה ימינה תוך שהוא פוגע ברמזורים ובתמרורים ורכבים חולפים ולבסוף נעצר בפאתי חנות למוצרי טיפוח בה שהו לקוחות תוך שהוא דוחף לתוך החנות רכב פרטי ברחוב הנשיא פינת הרצל בחדרה.
האוטובוס גרם לנזק רב לאחר שפגע ב-9 כלי רכב ובחנות. הנהג ועוד 3 מעורבים נפצעו באורח קל בדרך נס.
בשעה 17:24 התקבלה ההודעה במד"א מרחב שרון ובה דווח על תאונת דרכים שאירעה בין אוטובוס ומספר כלי רכב. חובשים ופאראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח הלל יפה 3 נפגעים באורח קל.
פאראמדיק מד"א ניב ג'רבי שהגיע ראשון למקום סיפר: "מדובר בזירת תאונת מאוד מורכבת, נהג אוטובוס פגע במספר כלי רכב כאשר אחד מהרכבים הפרטים עלה על המדרכה ונכנס לחנות. באורח נס במקום היו 3 נפגעים באורח קל בלבד שטופלו ע"י צוותי מד"א במקום ופונו לבי"ח הלל יפה."
האוטובוס שאיבד שליטה. (צילום: שלומי גבאי)
בוחני התנועה חוקרים את נסיבות האירוע ובשלב זה טרם ברורה הסיבה לאיבוד השליטה של הנהג, שפונה ע"י מד"א כשהוא בהכרה וסובל מחבלות קלות ומחרדה.
אחת המכוניות הפרטיות שנפגעו מהאוטובוס. (צילום: שלומי גבאי)
נטע תושבת המקום סיפרה: "הייתי בטוחה שמדובר בפיגוע, הבחנתי באוטובוס דוהר ופוגע ברכבים , אנשים נזרקו לצדדים ותפסו מחסה, היתה בהלה גדולה . נהג האוטובוס קפא במקום , תוך שניות זרמו לכאן מלא ניידות מד"א ומשטרה, בהחלט אירוע חריג".
פנסיונר אגד שנקלע למקום סיפר: "הנהג הזה כבר יצא לפנסיה וחזר לעבוד, שמעתי אותו ממלמל שנתקע לו הגז, בתור נהג ותיק אני אומר לך שנמנע פה אסון גדול, אוטובוס דוהר ללא שליטה זה מתכון לאירוע רב נפגעים, למזלנו הנהג נעצר בפאתי החנות".
ההרס שנגרם במהלך נסיעתו של האוטובוס. (צילום: חן קורקוס - h.k תקשורת)
מאגד נמסר: "נסיבות התאונה נבדקות ע"י המשטרה ובוחני התאונות של אגד. מדובר בנהג ותיק שעבר את כל מבדקי הכשירות הנדרשים ע"י המדינה רק לפני שלושה חודשים. אנו מצרים על הארוע ומאחלים החלמה לפצועים."
בעקבות התאונה פקקים גדולים ברחבי העיר. (צילום: חן קורקוס - h.k תקשורת)
המכונית ההרוסה כתוצאה מפגיעת האוטובוס. (צילום: שלומי גבאי)
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!