בבית משפט השלום בחיפה, הוגשו היום הצהרות תובע בפרשה וממנה עולה, כי כבר בשבוע הבא תגיש המשטרה כתבי אישום נגד חלק מהחשודים בתיק.
בבית משפט השלום בחיפה הוגשה היום הצהרת תובע כנגד צעיר בן 18.5, וכנגד אלי ארביב בן 21 מחדרה, החשודים במעורבות בפרשת הסחיטה של משפחת אנשי העסקים בחדרה. מעצרו של הצעיר בן ה-18.5 הוארך עד יום שני. עד אז, יוגש נגדו כתב אישום על חלקו בפרשה ובנוסף על עבירות סם.
מהדיון עולה, כי על פי החשד ביום הארבעה לאוגוסט 2015 בשעות הלילה, הגיע החשוד יחד עם אחרים והשליך לעבר בית ברחוב חנקין בקבוק תבערה שלא התלקח. בחקירה הוא הודה בחלקו במיוחס לו. סניגור עו"ד גיא מימון דרש לשחררו למעצר בית אולם בית המשפט דחה את הבקשה.
מימון טען, כי מרשו מודה בהשלכת בקבוק התבערה אולם טען כי בכוונה הוא השליך את הבקבוק לעבר הצומת ולא לעבר הבית ואף שפך את החומר הדליק לפני השלכת הבקבוק וזאת מכיוון שלא היה שלם עם מעשיו.
בתום הדיון אמר מימון: מרשי הוא בחור צעיר, בן 18 וארבעה חודשים, שכל עתידו היה לפניו. הוא היה אמור להתגייס בנובמבר לגולני ולהתחיל את חייו ברגל ימין. הוא נגרר למקומות שאינם מתיישבים עם אופיו ועם החינוך המצוין שקיבל מבית של הורים שומרי חוק שהם מלח הארץ. הוא הביע חרטה כנה על מעשיו והוא אינו מסוכן לאף אדם. הוא מעולם לא התכוון ולא פגע באיש. הוא מצר ומתבייש בעצם ישיבתו על ספסל הנאשמים כשהוא אזוק. ההגנה תעשה הכל על מנת לשים סוף למעצרו המיותר, שאינו מהווה מקדמה על חשבון העונש, עת יוגש כתב האישום בפני בית המשפט המחוזי שישמע את אשר יש לומר בתיק זה לגופו של עניין, אחרי שיוסר הלוט מעל חומרי החקירה בתיק, שממילא חלקו בו קטן ביותר. אין מדובר בעבריין אלא בבן טובים שמעד לראשונה בחייו והוא כאמור מצר על כך מעומק ליבו".
הצהרת תובע נוספת הוגשה נגד אלי ארביב בן 21. מאחר וחלפו 30 ימי המעצר שבהם ניתן להחזיקו, קיבלה המשטרה ארכה של 15 יום מהיועץ המשפטי לממשלה בעניינו. למרות הצהרת התובע שהוגשה נגדו טען נציג המשטרה רס"מ שגיב ביטון, כי חקירתו של אלי ארביב בפרשה נמשכת והחוקרים מייחסים לו עבירות נוספות.
ארביב הודה בחקירתו כי הגיע לבית המתלוננים יחד עם אחרים בהיותו במצב של גילופין ולכן לא נטל חלק פעיל בהשלכת הבקבוק. אולם החוקרים מייחסים לו מעורבות באירועים אלימים אחרים הכוללים הצתות. מעצרו הוארך ב-5 ימים.
עו"ד רויטל סבג, המייצגת את אלי ארביב טענה בדיון כי חוקרי הימ"ר התנהגו בצורה לא הוגנת והפעילו על ארביב לחצים אדירים כאשר באחד מחקירותיו יזמו מפגש כביכול אקרעי בין ארביב לבין חברתו החיילת שהיתה אזוקה בידיים וברגליים מה שגרם לארביב להישבר ולהודות בחלקו.
עו"ד רויטל סבג, המייצגת את אלי ארביב אמרה: "היחידה החוקרת הגיעה היום לבית המשפט עם בקשה לאורכה למשך 15 ימים מהיועמ"ש מחד ועם הצהרת תובע לגבי אירוע מסויים מאידך. טוב עשה בית המשפט אשר הורה ליחידה החוקרת לסיים החקירה בפרשה כולה עד ליום שני מועד אשר בו קבע בית המשפט כי יוגש כתב אישום".
מעצרו של החשוד איציק בן שבת, הוארך היום עד ליום ראשון. עו"ד שי לוי המייצג את בן שבת טען כי למרות דרישותיו של מרשו לבצע עימותים מול אלה המעידים נגדו ולהיבדק בפוליגרף טרם נענו על ידי החוקרים. בן שבת מקפיד לשמור על זכות השתיקה ואינו משתף פעולה כלל עם חוקריו. מהדיון עולה כי החוקרים מייחסים לו מעורבות משמעותית בפרשת הסחיטה והטיחו בפניו הקלטות של שיחות טלפון בהם הוא נשמע לכאורה קושר עצמו לאירועים.
גם מעצרו של אושר ארביב העצור בפרשה הוארך היום עד ליום ראשון. ארביב מקפיד לשמור על זכות השתיקה ואינו משתף פעולה עם חוקריו. החוקרים הטיחו בפניו האשמות הקושרות אותו לכאורה לפרשת הסחיטה. עו"ד שי לוי המייצג את בן שבת וארביב מסר: "עד כה לא הוצגו בפני מרשי ראיות משמעויות הקושרות אותם למיוחס להם. למרות בקשות המשטרה להאריך את מעצרם בשמונה ימים בית המשפט הסתפק ב-48 בלבד בתקווה כי ביום א' ישוחררו לביתם".
המשטרה מייחסת לארביב ובן שבת את הצתת מכונית היגואר של אחד מבני המשפחה. לציין כי הם כבר היו עצורים בעניין זה בתחנת חדרה ושוחרררו לביתם. בעניינם של ארביב ובן שבת, טען נציג הימ"ר כי מאז מעצרם החשדות נגדם התעצמו ונאספו ראיות לכאורה הקושרות אותם למעשה הסחיטה.
לציין כי התיק העוסק בפרשב כולה מלווה על ידי פרקליטות מחוז חיפה שדרשה מצוות החקירה השלמות בכדי לגבש את כתבי האישום בפרשה.
לאחר הצהרות התובע, המשטרה תגיש בשבוע הבא כתבי אישום. (צילום: רון איתן)
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.