בעיריית חדרה מביעים התנגדות נחרצת לנוכח הכוונה של רשות ההגירה לפתוח מחדש את מתקן מיכ"ל בחדרה. גנדלמן: "לא נאפשר חידוש הפעילות של רשות ההגירה בעיר".
בעיריית חדרה מביעים התנגדות נחרצת לנוכח הכוונה של רשות ההגירה לפתוח מחדש את מתקן מיכ"ל בחדרה לרישום שוהים זרים ופליטים שהשתחררו ממתקן חולות.
בעירייה מוחים כי רשות ההגירה החלה בהליכים להפניית פליטים לחדרה וחידוש הפעילות במתקן מבלי ליידע על כך את העירייה.
"אף אחד לא פנה אלינו, לא עדכן אותנו ולא שמע את דעתנו", מתרעם ראש העיר צביקה גנדלמן. "חדרה כבר תרמה את חלקה בנושא המהגרים הבלתי חוקיים ולא נאפשר את פתיחת המקום מחדש".
ראש העיר הורה למנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לכנס מיידית את הצוות המקצועי בעירייה ולטפל בנושא בדחיפות במטרה למנוע חד משמעית את חידוש הפעילות.
בישיבת עבודה דחופה שכינס זיגדון הוחלט שהעירייה תפעל נגד רשות ההגירה בכל האפשרויות הקבועות בחוק, כולל בדיקות מדוקדקות של כשירות המבנים מבחינת היתרים, אישורי כיבוי, בטיחות, תשלומי ארנונה, פנייה לבג"צ, וכן שיתופי פעולה עם תושבי העיר לשורה של הפגנות מחאה ועוד.
בטרם תחל העירייה בנקיטת צעדי המחאה, נדרשה רשות ההגירה להעביר לעיריית חדרה מסמך המפרט את כוונותיה לגבי מתקן מיכ"ל. לרשות ההגירה ניתנה אורכה של יממה למתן התשובות לעירייה, ואם אכן יתברר כי מדובר בפעילות לרישום מהגרים לא חוקיים, תדרוש העירייה העתקת הפעילות למקום אחר.
בעיריית חדרה מביעים התנגדות לפתוח מחדש את מתקן מיכ"ל בחדרה. (צילום: שלומי גבאי)
בעבר פעלה בעיר תחנת רישום, ובעקבות כך פנו לעירייה תושבים רבים שהתלוננו על הפיכת חדרה למוקד משיכה לשוהים זרים וביניהם גם מסתננים.
בשילוב גורמי האכיפה השונים ביצעה עיריית חדרה שורה של פעולות אכיפה ומניעה, ובמקביל הפעילה לחצים לסגירת הפעילות של רשות ההגירה בעיר.
ראש העיר התריע בפני מנכ"ל מינהל האוכלוסין וההגירה כי האתר ממוקם במרכז העיר, בלב אזור מגורים ובסמיכות למוסדות חינוך יסודיים וגני ילדים. בפנייתו הדגיש ראש העיר כי הזרים מסתובבים באזור בלילות (כדי להיות ראשונים בתור להחתמה בבוקר), ובהיעדר פתרון הם ישנים בחדרי מדרגות ועושים את צרכיהם בחצרות ובשטחים הציבוריים.
ראש העיר התריע כי מדובר בתנאים לא אנושיים הגורמים למפגע תברואתי, בטיחותי וביטחוני, וכן בהפרה בוטה של השקט הציבורי שמתבטאת בתלונות רבות תושבי העיר, ודרש לסגור לאלתר את תחנת הרישוי בחדרה על מנת להחזיר את הביטחון לרחובות העיר.
הלחץ שהפעילה עיריית חדרה עשה את שלו ובנובמבר 2014 חדלה רשות ההגירה מפעילותה וסגרה את המתקן.
לנוכח כל זאת מביעים בעירייה זעם רב נגד כוונת רשות ההגירה לחדש בחשאי את הפעילות, ואומרים כי יפעלו נחרצות לסיכול הפעילות במתקן מיכ"ל או בכל מתקן אחר בחדרה.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.