משרד הבריאות ממליץ להתחסן נגד פוליו ליוצאים לאוקראינה
שלומי גבאי יום חמישי,
24 בספטמבר 2015, 18:28
בעקבות דיווח על שני מקרי פוליו (שיתוק ילדים) באוקראינה, ממליץ משרד הבריאות לכל הנוסעים למדינה זו להיות מחוסנים נגד פוליו.
משרד הבריאות ממליץ לכל היוצאים לאוקראינה להתחסן נגד פוליו על פי ההנחיות שפרסם המשרד.
ילדים עד גיל 17:
החיסון הראשוני נגד פוליו (שיתוק ילדים) כולל 4 מנות: 3 מנות חיסון ברווח זמן של 6-8 שבועות ביניהן, החל מגיל חודשיים ומנת דחף 6-12 חודשים אחרי המנה השלישית. כאשר הילד לא חוסן בעבר, יש צורך בהתחסנות מהירה ואין זמן לתת את כל מנות תרכיב IPV לפני הנסיעה, רווח הזמן המינימלי בין מנות הבסיס הינו 4 שבועות, ורווח מינימלי בין המנה השלישית למנת הדחף הינו 6 חודשים.
2. מבוגרים החל מגיל 18 ואילך:
א. נוסעים שחוסנו על ידי 2 מנות חיסון ומעלה בעבר:
מומלץ לתת מנת דחף אחת בתרכיב IPV. מי שקיבל מנת דחף אחת או את סידרת החיסון הבסיסי (3 מנות) מעל גיל 18 שנים נחשב כמחוסן לכל חייו.
ב. נוסעים שחוסנו חיסון חלקי בעבר:
כל מנת תרכיב (OPV, IPV רגיל או IPV משופר) שניתנה בעבר נחשבת כמנה אחת. השלמת החיסון תתבצע ע"י מתן תרכיב IPV עד לסך הכל 3 מנות.
ג. נוסעים שלא חוסנו בעבר:
מומלץ על מתן סידרת חיסון מלאה בתרכיב מומת IPV ע"י 2 מנות ברווח זמן של 6-8 שבועות, ומנת דחף 6-12 חודשים לאחר המנה השניה.
במקרה של נסיעה עם סיכון מיידי לחשיפה לנגיף הפוליו (שיתוק ילדים), כאשר יש צורך בהתחסנות מהירה, ואין זמן לתת 3 מנות תרכיב IPV לפני הנסיעה, מומלץ:
- אם הזמן שברשותנו הוא פחות מ- 3 חודשים, אבל יותר מ- 8 שבועות, יש לתת 3 מנות IPV ברווח זמן של 4 שבועות לפחות ביניהן.
- אם הזמן שברשותנו הוא 4-8 שבועות, יש לתת 2 מנות IPV ברווח זמן של 4 שבועות לפחות ביניהן.
- אם הזמן שברשותנו הוא פחות מ- 4 שבועות, יש לתת מנה אחת של חיסון.
- במצבים הנ"ל מומלץ להשלים את החיסון בהמשך ע"י מתן המנות הנוספות, ברווחי הזמן השיגרתיים.
החיסון הראשוני נגד פוליו (שיתוק ילדים) כולל 4 מנות (צילום: רון איתן)
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.