השיטור העירוני מהווה כוח הרתעתי. נהג משאית החשוד בגניבת מכולות פסולת נמלט כאשר הוזעק למקום השיטור העירוני והותיר את המשאית מאחור.
השיטור העירוני תפס משאית שהייתה מעורבת בניסיון לגנוב מכולות המוצבות ליד אתרי בנייה ומשמשות לפסולת בניין. משאית עם מנוף נראתה עוברת ליד אתרים אלה, מרימה ומעמיסה את המכולות.
תושב ערני שהבחין בפעילות החשודה התקשר למוקד העירוני, אשר העביר בו במקום את המידע לשיטור העירוני. מיד עם הגעת המידע על גניבת המכולות יצא צוות של השיטור העירוני למקום שאליו כיוון המודיע. הצוות איתר את המשאית, שהייתה נטושה לאחר שהנהג נמלט.
צוות השיטור העירוני החרים את המשאית להמשך טיפול במשטרת חדרה לאיתור הנהג וחקירתו.
לדברי מנהל שיטור עירוני חדרה דותן עומיסי, השיטור העירוני הינו זרוע של אגף האכיפה וביטחון של עיריית חדרה, פועל להגברת הביטחון האישי ותחושת הביטחון של תושבים במרחב העירוני, ואף יוזם על בסיס יומיומי מבצעים למיגור תופעות בריונות ברחבי העיר.
ניידת שיטור עירוני ליד המשאית. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
פעילות זו אף זיכתה את שיטור עירוני חדרה בתעודת שיטור עירוני מצטיין לשנת 2014, אשר הוענקה לפני מספר חודשים בכנס חגיגי של אגף המבצעים במשטרת ישראל.
בנוסף לפעילות המבצעית משתתפת היחידה גם בפעילויות למען הקהילה, כגון חלוקת מזון למשפחות מעוטי יכולת, ובאירועים במסגרת תוכנית "עיר ללא אלימות".
יחידת השיטור העירוני חדרה הוקמה ככוח ייעודי המשלב כוח פיקוח ואכיפה עירוני המוביל את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, ביחד עם שוטרים הכפופים למשטרת חדרה. היחידה מקדמת משמעותית את יכולת האכיפה ברמה העירונית כחלק מפעילות האגף לביטחון ואכיפה של העירייה ופעילות המשטרה. את היחידה מנהלים במשותף דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה.
הכוח המשולב של שוטרים ופקחים פועל למניעת אירועי אלימות, בריונות, ונדליזם והתנהגות אנטי-חברתית ברחבי העיר. תמהיל הפעילות כולל פעילות יזומה ופעילות תגובתית בהתאם למאפייני הרשות ואירועים שונים, וכן מאבק בתופעות בריונות, אלימות וונדליזם; טיפול בעבירות רישוי ובנייה, מאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול, אכיפה בתחום בריונות בתנועה, אבטחת אירועים עירוניים, ביצוע צווים של בתי משפט עירוניים, ותגובה מהירה לאירועים שבתחום הטיפול של מערך השיטור העירוני.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!