כמדי שנה בסתיו עוסקים חקלאי האזור בזיבול הקרקע, פעולה שבמהלכה צפויים תושבי חדרה והסביבה לחוש בריח עז של חומרי הדישון.
בועדה החקלאית בחדרה מבהירים כי מדי שנה בסתיו עוסקים חקלאי האזור בזיבול הקרקע, פעילות חקלאית אופיינית לעונה זו, שבמהלכה עשויים תושבי חדרה והסביבה לחוש במשך מספר ימים בריח עז של חומרי הדישון.
בוועדה החקלאית מעדכנים כי בימים אלה, ועד סוף החודש, מזבלים חקלאים רבים בחדרה וביישובי הסביבה את שדותיהם לפני החורף כדי להכינם לקראת שתילה. הזבל מפרה ומעשיר את הקרקע כדי להכשירה לגידולים, בעיקר זריעת חיטה, גם בימי החורף הקרים.
הזבל המפוזר בשדות מדיף ריח עז במשך 24-12 שעות מרגע פיזורו ועד אשר ניתן לבצע פעולה להטמעתו, כלומר הופכים את האדמה ומחדירים לתוכה את החומר. מאחר שפעולת זיבול הקרקע צפויה להימשך כשבועיים, צפוי הריח לפוג בהדרגה בתום שבועיים אלה.
מזכיר הוועדה החקלאית חיים חומרי מדגיש כי פיזור הזבל מתבצע בבקרה צמודה של הוועדה, וכי הוא עצמו עוקב באופן צמוד ושוטף אחר פעולת החקלאים.
בנוסף מציין חומרי כי מדובר בחומרים אורגניים בלבד וכי בתום פעולות ההטמעה הריח ייעלם לחלוטין.
מדובר בחומרים אורגניים בלבד וכי בתום פעולות ההטמעה הריח ייעלם לחלוטין. (צילום: רון איתן)
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.