חייה של נוסעת בת 44 מהאזור שהיתה בטיסה מארה"ב לגרמניה ניצלו בעקבות הדרכה שקיבלה בטלפון במהלך הטיסה מרופאת המשפחה. האשה סבלה מקרישת יתר של הדם.
רופאה בכירה במרפאת כללית (שביקשה להישאר בעילום שם), קיבלה שיחת טלפון בהולה במהלך אחד הימים השבוע בשעת ערב מאוחרת ממטופלת, המוכרת לה היטב אשר דווחה בבהלה על כאבים חזקים שהופיעו בשוק רגלה, כשעה לאחר שהחלה בטיסה טרנסאטלנטית מארה"ב לגרמניה. המטופלת, תושבת האיזור, בת 44, שסובלת ממחלת כליות, אשר גורמת לקרישיות יתר.
מאחר שהיה ידוע מראש, כי בשל מחלתה היא נמצאת בסיכון גבוה לפתח פקקת (טרומבוזה), היא הונחתה עוד קודם הטיסה, ליטול תרופה מדללת דם בשם קומדין וכך עשתה. אולם, כשעה לאחר שהחלה הטיסה התפתחו כאבים חזקים בשוק והתעורר חשש להיווצרות קריש דם במערכת הורידים העמוקה ברגל. הרופאה ליוותה טלפונית את המטופלת שלה במהלך הטיסה הארוכה, נתנה הנחיות רפואיות ותמכה בה.
תחילה צוות המטוס שקל לשוב לשדה התעופה, לפני שיהיה מעל האוקיינוס. אולם, המטופלת ביקשה להמתין וליצור קשר עם הרופאה שלה. למטופלת ניתנה גישה ישירה, בכל שעה, למספר הטלפון הנייד ולמייל של הרופאה שלה בכללית, בעיקר כמי שנוטלת קומדין וזקוקה לניטור צמוד. צוות המטוס סייע לנוסעת ליצור קשר במייל ובווטסאפ עם הרופאה.
ד"ר שרון קמה. מומחית ברפואת המשפחה של כללית. (צילום: דוברות כללית)
תודות לקשר הישיר שיש לרופאי המשפחה של כללית עם בי"ח כרמל, במסגרת המרחב המשותף, החליטה הרופאה המטפלת להיוועץ גם בצוות ההמטולוגיה בבי"ח כרמל. גובשה תוכנית טיפולית והרופאה הנחתה טלפונית את המטופלת, ליטול מיידית אספירין ולעבור למקום אחר במטוס, בו ניתן ליישר את הרגל ולהרים אותה. המטופלת המשיכה לדווח לרופאה ומסרה כי מצבה הוקל והכאב פחת. כאשר נחתה בגרמניה, בוצעה בשדה התעופה בדיקת D-DIMER ולשמחת כולם הסתבר שאין פקקת.
המטופלת, אסירת התודה, מציינת שבזכות זמינותה המיידית ומקצועיותה של הרופאה המטפלת שלה בכללית והקשר המיידי ליועצים ההמטולוגיים בכרמל, לא היה צורך להחזיר את המטוס לנמל המוצא שלו ובעיקר נמנעה החמרה שעלולה היתה לגרום לנזק בלתי הפיך.
ד"ר שרון קמה, מומחית ברפואת המשפחה ומנהלת מנהלת כרמל במרחב חיפה וג"מ של כללית מסבירה על התופעה ואומרת: "הסיכון להיווצרות פקקת בוורידים עולה פי 2-4 בטיסה ממושכת, גם אצל אנשים ללא מחלות רקע. הסיכון לפקקת של הוורידים העמוקים גבוה עוד יותר בקרב מעשנים, שמנים ונשים שנוטלות גלולות למניעת הריון.
במקרה זה, מדובר באישה הסובלת מבעיית רקע רפואית, שמגבירה מאד את הסיכון ועצם הטיסה הטרנסאטלנטית היוותה סיכוןשל ממש בעבורה.
המלצה היא לגרוב גרביים אלסטיים או מכנסונים צמודים (טייטס, אשר) מפחיתים את הסיכון לפקקת אצל אנשים שטסים טיסות ארוכות. מומלץ גם לקום מדי פעם ולהתהלך במהלך הטיסה. בנוסף, יש להרבות בשתיית מים, כיוון שהאוויר במטוס יבש והדבר מגביר את הסיכון להווצרות קרישי דם".
המקרה המפורסם ביותר של מוות כתוצאה מפקקת ורידים אירע בשנת 2003: דייויד בלום, עיתונאי בכיר של רשת NBC האמריקנית, נפטר בזמן טיסה חזרה מעיראק לארצות הברית. מאז פטירתו מצוין ברחבי העולם חודש מרץ כחודש המודעות לפקקת הוורידים.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.