נשיא המדינה ראובן ריבלין נפגש עם ראש העיר צביקה גנדלמן, האמן הבינלאומי דני קרוון, האדריכל צבי דקל ויו"ר עמותת ידידי "יד לבנים" אהרון קמינגר.
אחרי ברכה של ראש העיר שסיפר בקצרה על תולדותיה של חדרה, קיבל הנשיא ריבלין סקירה מאהרון קמינגר על הרעיון העומד מאחורי גן המייסדים, והאזין להסברו של דני קרוון על עיצוב הגן. קרוון ציין בפני הנשיא כי מבין כל הפרויקטים שלו בארץ ובעולם, הפרויקט בחדרה הינו השמור והמתוחזק ביותר.
בתום הפגישה יצא הנשיא ריבלין עם מארחיו לסיור רגלי ברחבי הגן כדי לצפות מקרוב באלמנטים העיצוביים.
הרעיון להקמת גן המייסדים נולד לפני כ-30 שנה עם הקמתה של עמותת ידידי "יד לבנים" בחסות עיריית חדרה. קמינגר נבחר ליושב ראש העמותה ומכהן בתפקיד עד היום. מטרת העמותה הייתה לדאוג להנצחה ראויה לחללי חדרה ומייסדיה, והרעיון היה להפוך את כל שטח הגן ליחידה אחת המשלבת בתוכה את בית "יד לבנים", את אנדרטת המייסדים ואת הגן עצמו.
הנשיא עם ראש העיר ויו"ר עמותת יד לבנים. (צילום: מארק ניימן - לע"מ)
האתר המשולב, בשטח של 17 דונם, תוכנן על ידי האמן דני קרון, אדריכל הנוף צבי דקל והמהנדס מיכה פרי ז"ל. כיום מנציח האתר את תולדות הקמת חדרה באמצעות המאפיינים שעיצבו את דמותה והתפתחותה כגון: פרדסים, תעלות השקיה, באר מים ומשאבה, משטחי כורכר, חול הים וצמחי ים.
שמונה עמודי זיכרון נישאים לגובה ועליהם חרוטים שמותיהם של חללי מערכות ישראל, כך שיחד עם בית יד לבנים המנציח ומתעד את קורות חייהם של החללים, אנדרטת המייסדים ורחבת הזיכרון, מהווה המתחם אתר הנצחה עירוני המשלב בצורה אינטגראלית את תולדות הקמת חדרה מדור המייסדים ועד לימינו.
כיום משמש המתחם יעד מבוקש על מטיילים ועל תלמידים, המגיעים ללמוד באמצעותו על תולדות העיר, מייסדיה וחלליה. בית "יד לבנים" בחדרה הוא מוסד פעיל, תוסס ותומך חינוך של עיריית חדרה. בנוסף על הפעילות עם המשפחות השכולות, מתקיימת במתחם פעילות חינוכית נרחבת בשיתוף אגף החינוך של העירייה.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.