מעיין בוזגלו חודדה יום ראשון,
22 בנובמבר 2015, 07:04
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..
כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.
שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה
(צילום: גיל הדני)
אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
עוף פיקנטי - דאקגאלבי. (צילום: גיל הדני)
ובעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.
המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי (צילום: גיל הדני)
המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).
לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
בפרס חנה נערכים לשעת חירום
ראש המועצה הנכנס יוני חכימי, נפגש עם אל"מ משה חולי, מפקד נפת גדור בפיקוד העורף לדיון על הערכות הרשות והמוכנות לשעת חירום...
פלאשנט לוקאלי | 23.3.2024
מנשה זלקה נפגש עם שר התרבות והספורט
“לא ניתן יד לביזוי והשפלת חיילי צה״ל". ...
פלאשנט לוקאלי | 19.3.2024
גאים במקום עבודתם
גם ביום חתונתם לבשו את מדי העבודה...
פלאשנט לוקאלי | 7.3.2024
עובדים מיוחדים ומצטיינים
הדיירים מאקי"ם חדרה העובדים במפעל "אשבל" זכו בתואר העובדים המצטיינים...
פלאשנט לוקאלי | 29.2.2024
במה תבחרו: יפן, סין, הודו או נפאל?
קבלו כמה מתכונים ייחודיים שיקחו אתכם לטיול רחוק מכאן – ספרינג רולס צבעוניים, ווג'י רולס כרוב סיני וראמן מהיר ומושלם....
פלאשנט לוקאלי | 27.2.2024
מדברים על זה
נעצרו חשודים בהפעלת מטען חבלה בחדרה
שבועיים לאחר שנשרפו כמה רכבים בעין הים, נעצרו חשודים במעשה...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2024
למה לפנות לעורך דין במקרה של תאונת דרכים בעבודה
...
פלאשנט עסקים | 27.3.2024
סיבות לכך שגברים צריכים לשקול חולצות אוברסייז
...
פלאשנט צרכנות | 27.3.2024
תאונת עבודה בסמוך לבית
עובדת שמעדה בזמן שהוציאה מסמכים מרכבה כדי לעבוד מהבית – הוכרה לאחרונה כנפגעת עבודה...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.3.2024
קורס שיווק דיגיטלי – כל מה שצריך לדעת
...
פלאשנט עסקים | 17.3.2024
העלילה על הגרוש כי הוא צורך סמים קשים וכמעט הצליחה להפריד אותו מילדיו
מאבק גירושין מכוער שגלש לעלילות שווא קשות נגד האב, כמעט וגרם להפרדתו המוחלטת מילדיו....
המלגזה שתשנה את פני המפעל שלכם: איך בוחרים מלגזת דיזל טויוטה
טויוטה, יצרנית הרכב הגדולה בעולם, רתמה את יכולותיה גם לענף המלגזות. סדרת מלגזות הדיזל החדשה שלה מציעה איכות ובטיחות ללא פשרות, צריכת דלק משופרת, סביבת נהג ...
פלאשנט עסקים | 6.2.2024
איך למצוא מבצע בקניית מצבר לרכב
...
פלאשנט תחבורה | 6.2.2024
כל היתרונות של בחירת אולם לחינה במרכז
...
פלאשנט קהילה | 5.2.2024
איזה רכבים מומלץ לשכור בחופשה בדובאי
...
פלאשנט תחבורה | 4.2.2024
גלה את המדריך האולטימטיבי לרילוקיישן לקפריסין: כל מה שאתה צריך לדעת!
...
פלאשנט עסקים | 4.2.2024
טורבו עוקבים: שפר את העוקבים שלך ב-TikTok עם האפליקציה שלנו!
...
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".