חוקרי תחנת חדרה הצליחו לאסוף כנגד החשוד בן ה-33 מחדרה ראיות משמעותיות הקושרות אותו לאירוע. מדובב ששהה עימו בתא הצליח להוציא ממנו הודעה הקושרת אותו לאירוע.
בבית משפט השלום בחדרה הוגשה היום הצהרת תובע כנגד תושב חדרה בן ה-33 החשוד בניסיון החיסול של תושב אור עקיבא בן 25 לפני חודש ברחוב הנשיא בחדרה. במהלך האירוע נפצע באורח קשה מכדור תועה אדם נוסף ששהה במקום.
הפרקליטות צפויה להגיש כנגדו כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בחיפה בגין ניסון רצח ונשיאת נשק כבר ביום רביעי הקרוב .מהדיון שנערך היום עולה כי החשוד שהוא קרוב משפחתו של אדם שנרצח לפני חמישה חודשים בחדרה ביצע את הירי לעבר אותו אדם שלדעתו עומד מאחורי חיסול קרוב משפחתו.
בידי המשטרה סרטונים ממצלמות האבטחה מאזור האירוע, והודעת החשוד בפני מדובב משטרתי ששהה עימו בתאו בעת מעצרו וככל הנראה גם שרידי ירי שנמצאו על גופו. החשוד נעצר לפני כשלושה שבועות ומעצרו הוארך מעת לעת. חוקרי תחנת חדרה הצליחו לאסוף ראיות משמעותיות הקושרות אותו לאירוע.
עו"ד דוד בוחבוט. (צילום: יח"צ)
לטענת המשטרה לאחר הירצחו של קרוב משפחתו גמלה בליבו של החשוד ההחלטה להביא למותו של תושב אור עקיבא בין 25 שלדעתו היה מעורב ברצח קרוב משפחתו. כאשר החשוד הבחין בו מגיע לנחם אבלים סמוך לביתו הוא ירד אליו כשהוא חמוש באקדח ופתח לעברו בירי מטווח קצר.
כתוצאה מכך נפגע תושב אור עקיבא באורח קשה ואדם נוסף שספג כדור טועה נפגע גם הוא באורח קשה. השניים עדיין מאושפזים בבית החולים לאחר שעברו סדרת ניתוחים. לטענת המשטרה החשוד הפר את מעצר הבית בו שהה ביום האירוע שהוטל עליו על ידי בית המשפט בגין תיק אחר אותו הוא מנהל.
בהחלטתו להאריך את מעצרו קובע השופט אהוד קפלן כי קיימות ראיות לכאורה הקושרות את החשוד למיוחס שלו והורה על הארכת מעצרו כאמור עד ליום רביעי. לציין כי חשוד נוסף בפרשה שהוחזק במעצר במשך שבועיים שוחרר לביתו לאחר שהיה קושי ראייתי להעמידו לדין.
לקראת סוף השבוע שעבר החשוד שכר את שירותיו של עו"ד דוד בוחבוט מכפר סבא שייצג אותו בתיק. בשיחה עם פלאשנט אמר בוחבוט: "מרשי מכחיש את החשד המיוחס לו, ביום רביעי יוגש כתב אישום לבית המשפט המחוזי בחיפה ואז נוכל לקבל את חומר הראויות בתיק, ללמוד אותו וכמובן להתמודד מולו".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.