מזג האויר הקר והגשום לא עצר את המפגינים נגד מתווה הגז
שלומי גבאי שבת,
12 בדצמבר 2015, 21:25
מחאת הגז נמשכת: למרות מזג האויר התקבצו כ-100 מפגינים מול ביתו של ראש הממשלה נתניהו בקיסריה כשהם נושאים לפידים וקוראים קריאות כנגד מתווה הגז שמתגבש.
למרות הקור ומזג האויר הגשום הציבור ממשיך לצאת לרחוב ולומר את דברו כנגד מתווה. ראש הממשלה צפוי להגיע ביום שלישי לוועדת הכלכלה ולתת את עדותו בנוגע למתווה הגז.
המתווה גובש בתגובה לניסיון של הממונה על ההגבלים העסקיים פרופ' דיויד גילֹה להפעיל את סמכותו מול מונופול הגז בדצמבר 2014, במסגרת הכלים העומדים לרשותו לשם שמירה על תחרות במשק. המתווה גובש במשך מספר חודשים על ידי נציגים של משרדי הממשלה ביחד עם נציגי חברות הגז הטבעי.
המתווה מעורר ויכוח ציבורי ופוליטי: המצדדים בו טוענים כי הוא יקדם פיתוח מהיר של המאגרים, יזרים מסים למדינה, יתרום לביטחון אנרגטי ויתרום לביטחון המדינה וליחסי החוץ שלה, ואילו המתנגדים לו טוענים כי המתווה עצמו וכן הייצוא שמוצע בו לא יתרמו לביטחון המדינה ואף יזיקו לו, יפגעו בביטחון האנרגטי, יגרמו לנזק כספי כבד למשק, לשמירה על מונופול ופגיעה בתחרות בענף הגז ובענפים אחרים, וכן לפגיעה בדמוקרטיה ובעצמאותו של הדרג המקצועי ולכבילת ידי הממשלות הבאות בהתנהלותן מול חברות הגז.
הביקורת והמחאה הציבורית נגד המתווה הופנו גם כלפי שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אריה דרעי. אחת ההשלכות של המתווה הייתה התפטרות של דרעי ממשרד הכלכלה, משום שסירב להיענות לדרישת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להפעיל את סעיף 52 בחוק ההגבלים העסקיים, שמאפשר לעקוף את הרשות להגבלים עסקיים.
מפגינים נגד מתווה הגז המתגבש. (צילום: מטה מתווה הגז)
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.