הנימוק: פריסת האנטנות במזרח העיר התבצעה לפי תקן שאין בו שום התחשבות בריאותית, ולכן דורשת העירייה את הרחקתן מריכוזי ציבור.
בעקבות מאבקם המתמשך של התושבים בשכונות אפרים וגבעת בוסל פנתה עיריית חדרה לחברות הסלולר בדרישה להרחיק אנטנות סלולריות מאזורי מגורים וריכוזי ציבור, במטרה להפחית את הקרינה המגיעה לבניינים ומבנים בעיר.
סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, הממונה על תיק איכות הסביבה, פנתה בדרישה לחברות הסלולר: פלאפון, סלקום, אורנג' ופרטנר, וטענה שפריסת האנטנות במזרח העיר חדרה התבצעה לפי תקן שאין בו שום התחשבות בריאותית.
האנטנה הממוקמת בשכונת אפריים. (צילום: מני בן אריה)
לדברי יחזקאלי, במזרח העיר חדרה, מול השכונות אפרים, גבעת בוסל ודניה, מוצב תורן גבוה לאנטנות סלולריות. התורן ממקום בשטח הפתוח, כך שהאנטנות פולטות ללא כל הפרעה קרינה סלולרית ברדיוס גדול הכולל בניינים רבים. מדובר בבתים פרטיים, בניינים רבי קומות, וכן מוסדות חינוך. עובדה זו מטרידה ומדאיגה את עיריית חדרה ואת תושבי העיר, בעיקר תושבים המתגוררים בסמיכות לאנטנות, והורי הילדים הלומדים במוסדות החינוך הסמוכים לה.
בעירייה טוענים שאנטנות סלולריות הוצבו ברחבי העיר ללא כל מתן הגנה לבריאות הציבור. לדברי יחזקאלי, מחקרים הראו כי התקן לקרינה בלתי מייננת, הוא תקן שאין לו שום משמעות בריאותית, ולמעשה הוא שרירותי. האנטנות הוצבו ללא תקן המחייב מתן הגנה בריאותית לציבור. ומאחר שהתקן לקרינה בלתי מייננת הוגדר על-ידי משרד הגנת הסביבה בתור 'התקן הבריאותי' (להבדיל מהתקן הסביבתי), הרי שאם התקן הסביבתי נגזר מהתקן הבריאותי, הווה אומר שגם לתקן הסביבתי אין שום משמעות בריאותית.
בפנייתה לחברות הסלולר הדגישה יחזקאלי כי, "אנו דורשים שבמידה ולא יוסרו האנטנות, יתחייבו החברות לאחריות משפטית בהצהרה בכתב שלפיה במידה וחלילה יתגלו סימפטומים בריאותיים שנקשרו במחקרים עם חשיפה לאנטנות סלולריות, יישאו החברות באחריות". כתוצאה מכך, דורשת העירייה מחברות הסלולריות להעתיק את האנטנות ממקומן הנוכחי ולהרחיקן מאזורי ציבור.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.