אושר ארביב ל"פלאשנט": "זו לא הפעם הראשונה שאני נעצר סתם. אין לי כל קשר לכל מה שמייחסים לי ושהמשטרה תעשה את העבודה שלה ולא תעצור סתם חפים מפשע."
לאחר שלושה לילות במעצר שוחרר הבוקר בתנאים מתחנת משטרת חדרה, אושר ארביב, בן 25 מחדרה, שנחשד בהשלכת רימון ההלם לעבר ביתו של תושב העיר בן 48 בעל עסק בתחום הרכב אותו על פי המשטרה תכנן ארביב לסחוט באיומים בשל מחלוקת כספית ביניהם.
כזכור, ביום חמישי שעבר סמוך לחצות, הושלך רימון הלם לעבר ביתו של הקורבן המתגורר ברחוב החולית בעיר. המשטרה פתחה בחקירה ובעקבות מידע מודיעיני עצרה לחקירה את ארביב בליל שבת. ממש בשעה שארביב הובא לדיון בארכת מעצרו בבית משפט השלום בחיפה במוצאי השבת האחרונה, ירו אלמונים רכובים על אופנוע מספר קליעים לעבר ביתו של הקורבן.
אושר ארביב. שוחרר לאחר 3 לילות במעצר. (צילום: שלומי גבאי)
המשטרה עצרה כחשוד במעשה את כפיר הררי-ימין, בן 21 מחדרה, ששוחרר למחרת מתחנת המשטרה. על פי החומר המודיעיני שבידי המשטרה ארביב וימין תכננו יחד את הפעולות וזאת בכדי להפעיל לחץ את הקורבן כדי להביא לסיום המחלוקת בינהם. אולם המשטרה לא הצליחה לגבש ראיות ממשיות כנגדם הקושרות אותם לביצוע העבירות האלימות כלפי הקורבן.
עם שחרורו הבוקר ממעצרו אמר ארביב הבוקר ל"פלאשנט": "המשטרה מיהרה לעצור אותי ללא כל סיבה בזמן האירוע שהם מדברים עליו אני הייתי באירוע משפחתי מחוץ לעיר והכל מתועד במצלמות. זו לא הפעם הראשונה שאני נעצר סתם וחבל על הניירת שהמשטרה ממלאת כל פעם ומנסה לשכנע את בית המשפט להאריך את מעצרי. אין לי כל קשר לכל מה שמייחסים לי והמשטרה שתעשה את העבודה שלה ולא תעצור סתם חפים מפשע."
כפיר הררי-ימין. שוחרר לאחר לילה במעצר. (צילום: יח"צ)
במשטרה ציינו כי הם רואים בחומרה את האירועים האלימים שכוונו לעבר בעל הדירה וכי תיק החקירה נמשך. גורמים המקורבים לחקירה אמרו כי הם מעריכים שיגיעו לזהות המבצעים ויעמידו אותם לדין. עד כה סירב בעל הדירה להגיש תלונה מסודרת במשטרה. אולם המשטרה חוקרת את האירועים ומשקיעה את כל העומד לרשותה בכדי למגר את העבריינות המתפשטת לאחרונה בעיר.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.