עו"ד יגאל כהן: "המעצר כולו לכאורה קומדיה של טעויות המכריזה בכותרתה כמשל לרעש של רעמים וברקים שאחריהם אין טיפת גשם." המשטרה: "אוסיפוב עומד מאחורי האירועים".
הבוקר שוחרר ממעצרו שי אוסיפוב, בן 21 מחדרה, שנעצר בתחילת השבוע בחשד להשלכת רימון הלם לעבר ביתו של תושב העיר המתגורר ברחוב ברנדיס, ובהצתת משאית ורכב פרטי ברחוב ארזי הלבנון בשכונת עין הים במערב העיר.
אוסיפוב נעצר בתחילת השבוע לאחר שהמשטרה סברה כי הוא האדם שתועד במצלמות האבטחה בביתו של הקבלן לעבודות העפר בשכונת עין הים בעת שהוא שופך חומר דליק ולאחר מכן מצית אש יחד עם אחר והשניים נמלטים מהמקום ברכב מסוג יונדאי.
שי אוסיפוב. הקפיד בחקירתו לשמור על זכות השתיקה. (צילום: רון איתן)
על פי המודיעין המשטרתי, אוסיפוב משתייך לחבורה עבריינית מקומית שעומדת מאחורי מספר אירועים אלימים קשים שקרו בתקופה האחרונה בחדרה והסביבה. לעניין מקרה ההצתה סברה המשטרה כי לאחד מבני ביתו של הקבלן יש סכסוך עם אותה חבורה, ולעניין מקרה השלכת הרימון ישנה הערכה במשטרה כי אוסיפוב השליך את הרימון בכדי לגרום לקורבן לפתור במהרה את הסכסוך הכספי שיש לו עם אותה חבורה.
נציג המשטרה, רס"ב רמי יוסיפיאן, טען בבית המשפט כי מלבד החומר המודיעיני המצביע על כך שאוסיפוב ביצע את המיוחס לו, ניתן לראות במצלמות האבטחה כי מבנה גופו של מצית הרכב זהה למבנה גופו של אוסיפוב. בחקירתו במשטרה אוסיפוב לא שיתף פעולה כלל עם חוקריו והקפיד לשמור על שתיקה לאורך כל החקירה.
תיעוד רגע ההצתה. המשטרה טוענת כי מדובר באוסיפוב. (צילום: מצלמות האבטחה)
כאשר הוצג בפניו הסרטון המדובר הוא בחר שלא לצפות בו כלל ובמקום זאת הוא בחר להביט לעבר התקרה בחדר החקירות. תחילה הוארך מעצרו ב-4 ימים ובמהלכם הוא סירב למסור לחוקרים את קוד הנעילה של מכשיר הטלפון הנייד שנתפס ברשותו. אתמול הוארך מעצרו ב-24 שעות נוספות בהן ניסתה המשטרה לגבש ראיות נוספות הקושרות אותו לביצוע המעשים המיוחסים לו. אולם הבוקר לאחר שנחקר הוא שוחרר מתחנת המשטרה בחדרה מבלי להגיע כלל לבית המשפט. הוא ישהה במעצר בית מלא למשך חמישה ימים.
עו"ד יגאל כהן. "מעצר שכולו לכאורה קומדיה של טעויות" (צילום: שלומי גבאי)
עורך הדין יגאל כהן המייצג את אוסחיפוב אמר: "החשדות כנגד החשוד כמו התאדו, מרשי לא היה קשור לארוע ואין לו כל חלק בו. המשטרה במקרה דנן קודם עוצרת ואח״כ בודקת. אין בדל של דבר הקושר את החשוד לארועים נשוא בקשות המעצר שנולדו כלפי מרשי בחטא מופגן. האדם הוא אספן של פנטזיות, ובמקרה הנ״ל הדמיון עלה על כל מציאות בוטה ככל שתהיה. אני מתבייש במעצר שכולו לכאורה קומדיה של טעויות המכריזה בכותרתה ואני ממשיל: רעש של רעמים וברקים שאחריהם אין טיפת גשם. האמת והחשד המלווים לה נולדו בעת שיחררו את מרשי לביתו".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.