ברשות העתיקות אומרים: "פסל הטלה שהתגלה היה כנראה חלק מפרטי הקישוט של אחת הכנסיות ובמקרה או שלא במקרה התגלה דווקא היום בערב כריסמס – חג המולד".
הבוקר, ערב חג המולד התגלה בנמל קיסריה פסל של טלה (=שה) בסמוך לכנסיה קדומה מהתקופה הביזנטית בחפירה שנערכת בנמל קיסריה בגן הלאומי על ידי רשות העתיקות ביוזמת החברה לפיתוח קיסריה, נמצא הבוקר פסל שיש של שה מהתקופה הביזנטית. הטלה משמש בנצרות כדימוי לישו המהווה קורבן על כפרת החטא הקדמון.
פסל השיש של כבש מהתקופה הביזנטית. (צילום: ורד שריג)
הארכיאולוג פטר גנדלמן, מרשות העתיקות ציין, כי קיסריה ממשיכה שוב שוב להפתיע והוסיף: "הבקר התגלה לנו במקרה פסל השיש מדהים של כבש מהתקופה הביזנטית. התגלית ההיסטורית המרשימה התגלתה במסגרת החפירות שמבצעת רשות העתיקות לאחר שקרן רוטשילד קיסריה קיבלה החלטה אסטרטגית לגאול את עתיקות האזור מהקרקע ולהנגישן לציבור הרחב מהארץ ומהעולם. פסלים מסוג זה קשורים בנצרות העתיקה שבה לא נהגו לתאר את ישו כאדם והשתמשו בסמלים, הטלה מסמל את ישו, כפי שניתן למצוא גם בפסיפסים של ארונות קבורה ברומא".
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.