עיקר השאלות בחקירה יתמקדו ע"פ הערכה סביב המעונות ובהם מעונם הפרטי של משפחת נתניהו בקיסריה ובנושא פרשת החשמלאי אבי פחימה מאור עקיבא.
אחרי עיכובים רבים, אשת ראש הממשלה שרה נתניהו, צפויה להגיע היום (חמישי) בשעה 16:00 למשרדי להב 433 שבלוד, שם תתבקש להשיב על שאלות בחשד לעבירות על טוהר המידות ובהם גם בנושא הוצאות בית ראש הממשלה בקיסריה ופרשת החשמלאי אבי פחימה מאור עקיבא. על פי דוח מבקר המדינה שפורסם בפברואר 2015 שולמו לפחימה כספים מכספי המדינה לכאורה שלא כחוק ועל הוצאות בני הזוג שבהם קיים חשד על פי הדו"ח כי חלקם גולגלו אל הציבור.
לציין, כי החקירה באה לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה החליט לאמץ את המלצת פרקליט המדינה וראש האגף לחקירות ולמודיעין במשטרת ישראל, לפיה יש מקום לפתוח בחקירה פלילית בנוגע למספר עניינים הקשורים בהתנהלות מעונות ראש הממשלה ובהם גם מעונםהפרטי של בני הזוג נתניהו ברחוב ההדר בקיסריה ופרשת העסקתו של פחימה והכספים ששולמו לו.
רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו והמעון הפרטי ברחוב ההדר בקיסריה. (צילום: שלומי גבאי)
מדו"ח המבקר עולה, כי לחשמלאי פחימה שלומו כספים על קריאות מיוחדות בעיקר בסופי שבוע ובחגים כאשר נקרא להגיע למעונם הפרטי של משפחת נתניהו ברחוב ההדר בקיסריה וביצע שם עבודות חשמל. פחימה ידוע כבעל קשרים עם בני משפחת נתניהו אשר התארחו בשנים עברו בביתו בחגיגות המימונה באור עקיבא.
כאמור, לאחר שהתקבלו האישורים המתאימים מהיועץ המשפטי לממשלה זומנה הגברת נתניהו לחקירה לאחר שהיא תואמה עם החוקרים. לציין כי בעבר נחקרו באזהרה סמנכ"ל משרד ראש הממשלה והאיש הממונה על הנעשה במעונות ועל הקצאת הכספים, כוח האדם והתשלומים, עזרא סיידוף. מלבדו נחקר באזהרה גם החשמלאי פחימה, שביצע עבודות חשמל רבות במעונו הפרטי של ראש הממשלה בקיסריה.
בתום חקירתה של נתניהו צפויים החוקרים לגבש את עמדתם ולהעביר את המסקנות לפרקליטות המדינה שתכריע האם יש מקום להעמיד את המעורבים לדין.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.