עיריית חדרה תאכוף עבירות חנייה בוטות בעזרת רכב צילום
רון איתן יום שני,
4 בינואר 2016, 11:50
רכב הצילום יתעד עבירות חנייה בוטות הגורמות הפרעה לסדר הציבורי. הרכב מצויד במערכת כריזה כדי לאפשר לנהגים להזיז את רכבם ולהימנע מקבלת דוח. בשבוע הראשון לא יפיק רכב הצילום דוחות חנייה.
במסגרת החלת חנייה חינם לתושבי חדרה והרחבת אזורי החנייה המסומנים בכחול לבן שבהם יכולים נהגים תושבי העיר לחנות ללא תשלום, התעורר הצורך בהרחבת מערך האכיפה לשמירה על הסדר בכבישים כתוצאה מריבוי כלי רכב שיחנו כעת במרכז העיר. אולם במטרה לשמור על הסדר הציבורי, תחל עיריית חדרה לאכוף עבירות חנייה בוטות באמצעות רכב צילום.
הפעלת רכב הצילום נועדה בעיקר לאפשר לנהגים להימנע מדוחות, מיותרים. ניידת הצילום תאכוף ברחובות המפורטים במרכז העיר: הנשיא ושדרות החירות מצפון; כביש 4 ממערב; רחוב ביאליק מדרום; הרחובות ירושלים ויצחק רבין ממזרח. העירייה פרסמה את רשימת הרחובות שבהם תתבצע האכיפה באמצעות רכב הצילום וכן, הציבה שילוט בולט בכניסות לרחובות אלה המתריע על אכיפה מוגברת באמצעות ניידת צילום. כמו כן, הניידת עצמה תהיה מזוהה באמצעות כיתוב בולט על גבי הרכב ואורות מהבהבים. בנוסף יצויד רכב הצילום במערכת כריזה אשר באמצעותה יתבקשו נהגים להזיז את רכבם ולהימנע מדוח.
רכב הצילום. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
האכיפה תתבצע באמצעות פקח חנייה היושב בתוך הרכב ותפקידו לזהות ביצוע עבירות חנייה בוטות, ביניהן חנייה ליד מדרכה המסומנת אדום לבן, חנייה כפולה, חנייה על מדרכה, חנייה בתוך צומת וכדומה. כאשר תזוהה עבירה בוטה, וברכב ימצא הנהג הוא יתבקש להזיז את הרכב באופן מיידי באמצעות מערכת הכריזה. במידה והנהג לא ייענה לדרישת הפקח יירשם לו דוח חנייה או במידה ובתוך הרכבלא ימצא הנהג יירשם דוח חנייה באופן אוטומטי.
בנוסף יצלם רכב הצילום רחובות המהווים צירי תנועה מרכזיים: הרחובות צה"ל; חטיבת גולני וחטיבת הנחל (ורחוב נהלל המחבר ביניהם); משמר הגבול; דוד שמעוני בואך דרך הרכבת והשטחים המשמשים לחנייה סביב תחנת הרכבת; רחוב אהרונסון; שדרות מנחם בגין עד כיכר כפר הים.
בעיריית חדרה מבהירים כי פעילות הרכב המצלם נועדה למנוע עבירות חנייה בוטות הגורמות הפרעה לסדר הציבורי, ומבקשים מציבור הנהגים: "אנא חנו כחוק והימנעו מביצוע
עבירות חנייה בוטות ומעוגמת הנפש הכרוכה בקבלת דוח". יצוין כי בשבוע הראשון לפעילותו ועד ה-10 בינואר 2016 לא יפיק רכב הצילום דוחות חנייה.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.