שוחררו אבירן עזרן וצעיר נוסף מחדרה שנעצרו ע"י הימ"ר
שלומי גבאי יום שני,
11 בינואר 2016, 19:11
לאחר ארבעה ימים במעצר שוחררו הבוקר אבירן עזרן (25) וצעיר נוסף (20) מחדרה, שנעצרו ביום חמישי האחרון בחשד להשלכת רימון הלם לעבר בית ברחוב חוף הכרמל בחדרה.
כזכור ביום חמישי האחרון, סמוך לשעה 16:00, השליכו אלמונים רכובים על אופנוע רימון הלם לעבר בית ברחוב חוף הכרמל בחדרה בו מתגורר בעל עסק בתחום המזון בן 24 תושב העיר, מיד לאחר מכן הבחינו השוטרים שהיו בסמוך לזירת האירוע באופנוע וביקשו מהנהג לעצור אך במקום זאת הוא החל להימלט. כעבור זמן קצר החליק האופנוע על הכביש והשניים נעצרו על ידי שוטרי משטרת חדרה.
מעצרם של השניים נבע מכך שהמשטרה ייחסה להם את השלכת הרימון והם הועברו לחקירה למשרדי התשאול של ימ"ר חוף וזאת בשל העובדה כי עזרן הוא אחד מייעדיה. נהג האופנוע מסר בחקירתו כי ניסה להימלט מהשוטרים מכיוון שלא היה ברשותו רשיון נהיגה מתאים לסוג האופנוע הכבד שעליו הוא רכב ולכן נלחץ ואז ניסה להימלט.
אבירן עזרן. עושה "כאב ראש" לימ"ר (צילום: רון איתן)
עזרן שבדרך כלל מקפיד לשמור על זכות השתיקה בחקירותיו מסר לחוקרים אליבי מפורט וטען כי הגיע למקום סמוך לזירת האירוע בכדי להצטרף למשפחתו ששהתה באותה שעה במקום ואין לו כל קשר לאירוע. עזרן טען עוד כי הוא אינו מכיר את המתלונן כלל ודרש מהחוקרים לבדוק את כל מצלמות האבטחה המוצבות באזור ולבצע את כל הבדיקות הנדרשות בכדי לאמת את גרסתו.
השניים הובאו לדיון ביום שישי בבוקר בבית המשפט השלום בחיפה ומעצרם הוארך בארבעה ימים על יד השופטת רקפת סגל מוהר. במהלך מעצרו שהה עזרן בבית המעצר קישון בתנאי הפרדה ארצית שכן על פי המודיעין המשטרתי יש לו סכסוכים פעילים עם מספר גורמים עבריינים. הוא נחשב לגורם משמעותי בקרב עברייני האזור ולבעל מעמד והשפעה בעולם הפשיעה באזור חדרה והסביבה. מאז שחרורו ממאסר לפני כשלושה חודשים נקרא עזרן מספר פעמים למשרדי המודיעין המשטרתיים לשיחת הבהרה ואזהרה לבל יטול חלק בפעילות עבריינית מכל סוג שהיא שכן גורמי המשטרה לא יאפשרו זאת וינקטו כלפיו ביד קשה.
הסניגורים עורכי הדין שי לוי ורויטל סבג (צילום: שלומי גבאי, ינאי רוחבה)
עו"ד שי לוי סניגורו של עזרן אמר: "אני מקווה שהמשטרה תניח כבר לעזרן. מעצרו היה מיותר" ועו"ד רויטל סבג המייצגת גם את עזרן אמרה: "אנו שמחים שהאמת יצאה לאור. מרשי מסר אליבי מפורט ומוצק למן היום הראשון וביקשנו מהיחידה החוקרת שתבדוק אותו ותראה שאין לו כל קשר לחשדות שיוחסו לו".
עזרן נחשב "לעבריין של פעם", "מנדטורי", "אחד של כבוד ומילה", כזה שלא עונה לשום שאלה של החוקרים ואינו מדבר עם אף אדם בתא המעצר ובעיקר לא בוחל בשום אמצעי להשיג את מבוקשו. עזרן ידוע גם בקשריו ההדוקים עם עבריינים בכירים בארץ. במהלך ימי מעצרו ביצעו חוקרי הימ"ר מספר פעולות חקירה ועד והיום בבוקר התלבטו האם לבקש שוב את הארכת מעצרו. אולם, לבסוף סוכם בין צוות החקירה לבין פרקליטיו עורכי הדין שי לוי ורויטל סבג על שחרורו בתנאים מגבילים שכוללים מעצר בית למשך שישה ימים והפקדת ערבות כספית.
לציין כי במשטרה חוששים כי החבירה של עזרן למספר עבריינים בכירים באזור תבסס את מעמדם בעולם הפשיעה המקומי ותגרום למשטרה עבודה רבה ו"כאב ראש". בימים אלה עם מינויו של ניצב עמוס יעקב למפקד מחוז חוף של המשטרה הוחלט על הגברת המעורבות הימ"ר המחוזי בטיפול בפשיעה החמורה בעיר חדרה והסביבה והקצאת כוחות משימה למיגור העבריינות.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.