פרשת סחיטה על רקע מיני בה התפתחויות רבות , התגלתה באזור
שלומי גבאי יום שלישי,
19 בינואר 2016, 14:42
הפרשה נחשפה לאחרונה בעקבות תלונה של גבר שטען כי גברים ונשים מחדרה והסביבה טמנו לו מלכודת וניסו לסחוט אותו לאחר מכן בסכומי כסף גבוהים מאוד. המשטרה פתחה בחקירה וכרגע מסתמן כי ישנם נסחטים נוספים
לאחרונה, הגיעה אל חוקרי ימ"ר מחוז חוף פנייה מגבר תושב העמקים בשנות החמישים, שטען כי נסחט בשל מפגש אינטימי שניהל עם צעירה בשנות העשרים. בחקירה שהחלה זה מכבר עולות חשדות כי שני גברים תושבי חדרה, בשנות הארבעים, מעורבים בסחיטת הקורבן. עוד עוכבו לחקירה שתי צעירות בשנות העשרים אשר על פי החשד הן היו מעורבות בפיתוי והן בסחיטה .
נצ"מ בני אבליה מפקד ימ"ר חוף - היחידה שחוקרת את עניין הסחיטה (צילום: שלומי גבאי)
על פי החשד, שתי בחורות בשנות ה-20 יצרו קשר עם הגבר שזיהו כפוטנציאל לסחיטה כספית. אחת מהן נפגשה אתו למה שהגדירו במשטרה "מפגש אינטימי". אחרי מפגש זה נדרש הגבר לשלם דמי שתיקה. "מדובר בסכום כסף ניכר, שלא כל אחד יכול לעמוד בו", אמרו במשטרה.
כתוצאה מכך, הנסחט פנה למשטרה והגיש תלונה שבעקבותיה נפתחה החקירה שהביאו למעצרן של שתי הצעירות וכן שני גברים שעל פי החשד שלחו אותן. שני החשודים הובאו היום להארכת מעצר בבימ"ש חיפה והחקירה בעיצומה.
מחקירת הפרשה עולה החשד כי גברים נוספים העבירו כספים לחשודים בסחיטה לשם דמי שתיקה , החקירה נמשכת . במסגרת החקירה הוצא צו איסור פירסום לבקשת המשטרה על זהותם של קורבנות הסחיטה "
על פי החשד 2 העצורים שבידי המשטרה (43,48) מחדרה רקמו מזימה לסחיטת אנשים עמידים אותם זיהו כקורבנות פוטנציאלים , הם שלחו צעירה בשנות ה-20 כנערת פיתוי לאותם גברים ולאחר שהיה "סטוץ מיני" או מפגש בעל תוכן מיני בין הנערת פיתוי לקורבן דאג אלמוני להתקשר לאחר כמה ימים לקורבן הציג עצמו כבעלה והטיח בפניו כי הוא התעסק עם אשתו והוא עוד ישלם על זה, הקורבן המבוהל פנה לעצור המרכזי אותו הכיר קודם "כעבריין מקומי בעל שם" וביקש ממנו סיוע במציאת פיתרון עם המאיים, אותו עצור מרכזי הציע לו לשלם קנס על הטעות שכביכול עשה בשווי של עשרות אלפי שקלים ולעתים אפילו מאות אלפי שקלים ( הקורבן הראשון שילם 400 אלף ש"ח) , הקורבן העביר הכסף לאותו עצור מרכזי והכסף התחלק בין 4 המעורבים, 2 הגברים שנעצרו , נערת הפיתוי והמתווכת
בית משפט השלום בחיפה, האריך לבקשת חוקרי ימ"ר חוף את מעצרם של 2 תושבי חדרה (48,43) החשודים בפרשת הסחיטה עד ליום ו'. החשודים מכחישים את המיוחס להם .
שתי הצעירות המעורבות הנוספות בעניין שוחררו למעצר בית בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.