לבית משפט השלום בחיפה הוגשה היום בצהריים הצהרת תובע כנגד שלושה תושבי ואדי ערה החשודים במתן סיוע וחיפוי למחבל נשאת מלחם לאחר שהוא ביצע את הפיגוע בבאר "הסמטה" ברחוב דיזינגוף בתל אביב.
על פי החשד : השלושה ידעו כי המחבל נמצא בכפר ערערה ומסתתר בו מכוחות הביטחון שחיפשו אותו , ולמרות זאת לא דיווחו לכוחות הביטחון על כך בזמן אמת.
בית משפט השלום בחיפה האריך היום את מעצרם של השלושה עד לים ה 27/01/16 אז צפויה הפרקליטות להגיש כנגדם כתב אישום על מתן סיוע למחבל. טרם ידוע באיזה עבירות יואשמו השלושה והאם כתב האישום יוגש לבית משפט המחוזי או השלום.
עצור נוסף בפרשה שוחרר היום בתנאים מגבילים וככל הנראה הוא לא יכלל בכתב האישום.
שלושת העצורים בבית המשפט (צילום: שלומי גבאי )
עו"ד עלי סעדי המייצג את אחד החשודים אמר היום כי מרשו פחד מאוד ממלחם כיוון שידע שהוא ביצע את רצח נהג המונית החף מפשע והוא מסוכן מאוד. מלחם איים על מרשי כי יפגע בו ובבני משפחתו באם יסגיר אותו לכוחות הביטחון.
עו"ד עלי סעדי המייצג את אחד החשודים אמר היום כי מרשו פחד מאוד ממלחם (צילום: שלומי גבאי)
קרוב משפחתו של אחד העצורים :" אפילו ליגאל עמיר שרצח ראש ממשלה לא התייחסו ככה, משפילים את העצורים, לא נותנים להם זכויות בסיסיות, מפעילים עליהם לחץ כבד כדי שיודו, יש בכלל חובת דיווח למשטרה על אדם כזה? עצרו לחקירה כמעט 40 תושבי ערערה וכל החיפושים היו בצורה לא מכובדת ואלימה, המשטרה מנסה לעשות את הסיפור גדול יותר ממה שהוא"
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.