אריה אלפרון מזכרון יעקב מואשם בעבירות סחיטה באיומים.
שלומי גבאי יום שלישי,
26 בינואר 2016, 17:04
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבימ"ש השלום בפתח תקווה כתב אישום נגד אריה אלפרון, בן 49 מזכרון יעקב, בגין ריבוי עבירות של סחיטה בכח וסחיטה באיומים.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד רועי לוס, המתלונן ושותפו עסקו באיסוף בקבוקים למחזור מבתי עסק שונים באזור המרכז, ואלפרון עסק אף הוא באיסוף בקבוקים באותו אזור, במסלול איסוף אחר. בשלב מסוים נודע לשותפים כי אלפרון מעוניין למכור את הזכות לאיסוף בקבוקים בקו האיסוף שלו, והם החליטו לרכוש את הזכויות לקו זה. ביום 30.9.13 חתמו השותפים על חוזה לפיו רכשו את קו האיסוף וכן רכב השייך לאלפרון אשר היה מצוי תחת עיקול באותה עת, בתמורה לסכום של 280,000 ש"ח.
לאחר חתימת החוזה החלו השותפים לאסוף בקבוקים בשני קווי האיסוף, אולם כשנה לאחר החתימה הבחינו כי בבתי עסק שונים לא הצטברו בקבוקים כבעבר. באוקטובר 2014 הגיעו השותפים לבית עסק בתל יצחק לצורך איסוף בקבוקים מהמקום ופגשו שם את אלפרון. שותפו של המתלונן שאל את אלפרון מדוע הוא אוסף בקבוקים מבתי עסק בקו האיסוף שלהם, ואלפרון השיב כי הוא זקוק לפרנסה. בעקבות פגישה זו החליטו השותפים לוותר על איסוף בקבוקים ממספר מצומצם של בתי עסק, על מנת לאפשר לאלפרון לאסוף משם בקבוקים.
כחודשיים מאוחר יותר, ולאחר שהבחינו השותפים כי בבתי עסק נוספים לא מצטברים בקבוקים כבעבר, פגשו השותפים את אלפרון ברחוב ראשי בכפר סבא. שותפו של המתלונן פנה שוב אל אלפרון בבקשה כי יפסיק לאסוף בקבוקים מבתי העסק בקו האיסוף שמכר להם. בתגובה תפס אלפרון בצווארו של השותף והחל לגרור אותו לכיוון רכבו של אלפרון. האירוע נפסק לאחר התערבות בנו של השותף, והשלושה נכנסו לרכב ונסעו מהמקום.
ביום 5.1.16, בבוקר הגיע המתלונן ברכבו לאסוף בקבוקים בבתי עסק בפתח תקווה, אך מצא כי הבקבוקים כבר נלקחו מהמקום. כאשר שב לרכבו גילה כי באחד מצמיגיו חסר אוויר. הוא נסע לתחנת דלק סמוכה, ומיד כשעצר את רכבו בתחנת הדלק הגיע אלפרון ונעמד בסמוך אליו. אלפרון אמר למתלונן כי הוא לוקח לו את הבקבוקים, וזאת כאשר הוא אוחז בידו חפץ כלשהו. המתלונן ענה כי רכש מאלפרון את קו האיסוף, אך בתגובה אמר אלפרון כי יש למתלונן מזל שהסכין שבידו נשברה אחרת היה חותך את כל ששת הצמיגים ברכבו של המתלונן. בהמשך השיחה נקב אלפרון בכתובתו של המתלונן ובסוג הרכב השייך לאשתו, ואיים עליו. לאחר מכן המתלונן נסע מהמקום במונית.
המשטרה חוקרת את פרשת הסחיטה ואיומים בה ע"פ החשד מעורב אריה אלפרון (צילום: שלומי גבאי )
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.