באירוע הפתיחה לשנת ה-125 להיווסדה של חדרה הוענקו אותות יקיר העיר ומפעל חיים ותושבי העיר שבלטו בעשייתם ההתנדבותית והציבורית.
במסגרת אירועי שנת ה-125 להיווסדה של חדרה חידשה העירייה את טקס הענקת אותות ליקירי העיר. 18 תושבים שבלטו בעשייתם קיבלו את אות יקיר העיר, ו-3 תושבים קיבלו אות מפעל חיים. הטקס נתן את האות לפתיחת אירועי השנה ה-125 לחדרה, ועל מנת להנגישו לכלל הציבור שגדש את האולם הוא תורגם לשפת הסימנים.
לוועדת יקיר העיר הוגשו עשרות שמות של מועמדים לקבלת האות, מתוכם נבחרו זוכים אשר בלטו במעורבות בחיי הקהילה, עשייה התנדבותית, ציבורית, קהילתית, לפיתוחה של העיר ולמען הזולת בתחומי התרבות, החינוך והחברה.
מקבלי האותות
את האות העניקו ראש העיר צביקה גנדלמן, סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי המרכזת את אירועי ה-125 לחדרה, והמשנה לראש העיר רומן גישר שעמד בראש ועדת יקיר העיר, במעמד השר להגנת הסביבה אבי גבאי וחברת הכנסת נאוה בוקר (בעצמה תושבת חדרה).
אות יקיר העיר לשנת 2016 הוענק ל: אהובה בן עמרם, אורי לוי, אילנה זהבי, אנקה גולדפינגר,
דוד זליבנסקי, יאשיהו וולשטין, יעל ששון, יצחק בריק, לודמילה מלמוד, מרדכי רוזנווסר, משה אקריש, משה פחימה, נחמיה להב, עדי שיטה, פרופ' משה אדד, שאול רוטמן, שלום מסוורי, שמואל שמשוני.
אות מפעל חיים הוענק ל: דוד מי-טל, הרב יצחק לוין, צלל חבר.
לדברי גנדלמן, יקירי העיר מהווים רשימה נבחרת ומכובדת ביותר של תושבים המקבלים את האות בגין עשייתם הקהילתית. "הבחירה בכל אחד ואחת מיקירי העיר מעידה על שורשים הנטועים באדמת העיר ובבניינה, על פועלם למען הקהילה ותרומתם לקידום החברה בחדרה. כל יקירי העיר מהווים נדבך חשוב בתולדות העיר לדורותיה, וייזכרו ככאלה גם בדורות הבאים", אמר ראש העיר.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!