ביום שישי, 1 בינואר 2016 סמוך לשעה 14:40, בוצע פיגוע ירי לעבר יושבי פאב "הסמטא" ברח' דיזנגוף בתל-אביב, וכתוצאה ממנו נרצחו אלון בקל ושמעון רוימי ז"ל ונפצעו שבעה אזרחים נוספים בדרגות שונות.
ממצאי החקירה העלו כי מיד לאחר הירי נמלט המפגע מזירת הפיגוע, וברחוב אבן גבירול הסמוך עלה על מונית מזדמנת, עמה נסע לאזור הצפוני של חוף הים בתל-אביב (סמוך למלון "מנדרין"), שם רצח את נהג המונית, אמין שעבאן ז"ל מלוד.
המפגע נטש את המונית בדרך נמיר, סמוך למכללת "לוינסקי", לאחר שנתקל בקושי בתפעולה, והמשיך לוואדי ערה בתחבורה ציבורית. בהמשך היום, עלה שהפיגוע בוצע בידי נשאת מחמד עלי מלחם, בן 31, אזרח ישראלי מהיישוב ערערה, שהיה כלוא במהלך השנים 2013-2007 על-רקע ניסיון חטיפת נשק ותקיפת חייל צה"ל.
ממצאי החקירה מלמדים כי מלחם תכנן וביצע את הפיגוע לבדו, ללא מעורבות של נוספים.
בטלפון הנייד של מלחם, אותו איבד ברמת-אביב בבוקר הפיגוע, אותרו סרטונים בהם צילם את עצמו. מהסרטונים עולה כי מלחם מעיד על עצמו כמי שצורך סמים כגון חשיש ומריחואנה ושותה סוגי אלכוהול רבים.
הבית בו הסתתר המפגע נשאת מלחם (צילום: שלומי גבאי)
לצד סרטונים אלה התגלו בטלפון הנייד חומרים המעידים על כך שהמפגע צפה בתכנים דתיים המשמשים כהכנה נפשית טרם יציאה לפיגוע וכן עסק בתיעוד עצמי במסגרתו פירט את שנאתו העזה כלפי "אויבי האסלאם" - שיעים, נוצרים ויהודים תוך שימוש במונחים התואמים את האג'נדה של דאע"ש ושל ה"סלפיה ג'האדיה". עוד פירט מלחם בסרטונים אלו את שנאתו הרבה כלפי הרוסים.
בשבוע שלאחר ביצוע הפיגוע ועד לאיתורו, הסתתר מלחם במספר מקומות בכפרו, ובהם מכולה בבעלות קרוב משפחתו (ככל הידוע, הגיע למקום עצמאית וללא ידיעת בני משפחתו) ומחסן בביתו של בן משפחה אשר שימש סייען מרכזי למלחם ועזר לו להסתתר, תוך שהוא מודע לכך כי זה היה מעורב בביצוע הפיגוע בתל אביב. בן משפחה זה אף סייע בהמשך למפגע להתמקם בבית נטוש של קשישה תושבת הכפר, שם אותר לבסוף נשאת בידי כוחות ימ"מ ושב"כ.
מהחקירה שבוצעה בידי שב"כ במהלכה של תקופה זו, עלה כי מספר מצומצם של מקורבים למלחם היו מודעים להימצאותו בכפר וחלקם אף סייעו לו לאחר הפיגוע באספקת מזון ומצרכים נוספים, ואחד הסייענים אף היה מודע למקום המסתור בו שהה.
עוד עלה בחקירה כי מלחם רכש סמים מיד עם חזרתו לכפר לאחר הפיגוע, ואף ביקש מסייעניו להשיג עבורו תחמושת נוספת, ככל הנראה לצורך ביצוע פיגועים נוספים. מידע נוסף שהתקבל במהלך החקירות והחיפושים אחר מלחם התריע על כך שבכוונתו של מלחם לבצע פיגוע נוסף בטווח הזמן המיידי בריכוז אוכלוסייה באחת הערים במדינת ישראל.
בצהרי יום שישי, ה-8 ינואר, תוך כדי ביצוע חיפושים ממוקדים שבוצעו בשכונת
דאהראת בערערה אחר מלחם, התקבל בחקירת שב"כ מידע מוצק אשר הצביע על מקום המסתור המדויק של מלחם.
עם הגעת כוחות ימ"מ ושב"כ למקום המחבוא, יצא מלחם מהמקום תוך שהוא פותח באש לעבר הכוח ומסכן את חייהם של הלוחמים. במהלך חילופי האש עמו, נורה מלחם ונהרג. עם סיומן של החקירות מול החשודים בסיוע למפגע, גובשו כתבי אישום כנגד סייעניו המרכזיים של נשאת מלחם.
ב-27 בינואר הוגש עי הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בחיפה, כתב אישום כנגד השלושה - אמין מלחם, איוב רשיד ומחמד עאדל מלחם, אשר סייעו למפגע לאחר הימלטותו מזירת הפיגוע. השלושה מואשמים בעבירה של סיוע לאחר מעשה.
בנוסף, אמין מלחם מואשם בביצוע עבירות של חיפוי על עבירה, וניסיון לקשר לסיוע
לאויב במלחמה. איוב רשיד מואשם גם בעבירות של חיפוי, קשר לסיוע לאויב במלחמה, עבירות בנשק ואיומים.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!