כשפאראמדיקית מד"א ליאת מזרחי וצוותה נתקלו בכלבה פצועה מוטלת על המדרכה בבנימינה הם לא היססו ומיהרו להציל את חייה. אורלי אורן אימה של בעלת הכלבה: "הצוות ריגש אותי בצורה יוצאת דופן, מדהים לראות איך הם הצילו את חייה של הכלבה צ'ופה"
זה התחיל כמו עוד משמרת רגילה של צוות ניידת טיפול הנמרץ של מד"א מתחנת אור עקיבא שכלל את הפאראמדיקית ליאת מזרחי, חובש רפואת החירום ונהג הניידת יאסר עמאש, חובשת בכירה קטי שוסמן ומתנדב נוער מד"א תומס מיטלמן והסתיים באירוע מרגש ויוצא דופן של הצלת חיים אולם לשם שינוי לא של בן אדם.
סמוך לתחנת הרכבת בבנימינה, הבחין צוות מד"א בכלבה שנפגעה מרכב, עובר אורח ניגש מיד לכלבה הפצועה והעביר אותה מהכביש למדרכה כשהיא אינה מסוגלת לזוז. לצוות מד"א בראשות הפאראמדיקית ליאת מזרחי שלה ניסיון של 8 שנים בעבודה בבית חולים וטרינרי היה ברור כבר שהם לא מפקירים את הכלבה הפצועה שנמצאת בסכנת חיים. "ידעתי שאני לא יכולה להשאיר אותה ללא טיפול" משחזרת ליאת מזרחי "ביקשתי מהממונים עלי אישור להפסקה מהמשמרת למשך שעה ונענתי בחיוב כאשר במקומנו שובץ למשמרת אמבולנס עם צוות אחר על מנת שפעילות מד"א תימשך כסדרה ולא תיפגע. התחלתי להעניק לכלבה טיפול רפואי שכלל החדרת מחט לניקוז אוויר מבית החזה, מתן נוזלים דרך הוריד וחמצן כשכבר במהלך הטיפול הבחנתי בשיפור המשמעותי שחל במצבה הנשמתי של הכלבה והצבע הטבעי חזר לגופה ופנייה".
צוות מד"א מפנה את הכלבה שנפצעה בתאונת דרכים בבנימינה (צילום: דוברות מד"א)
"ניסינו לברר מי הבעלים ועוברת אורח שזיהתה את הכלבה יצרה קשר עם אורלי אורן בעליה של הכלבה שהגיעה למקום במהירות" ממשיכה ליאת לתאר את השתלשלות האירועים "היה ברור שיש צורך להעביר את הכלבה בדחיפות לטיפול במרפאה וטרינית ויצרנו קשר עם וטרינר מקומי ד"ר רפאל פארג' מגבעת עדה שהסכים מיד לקבלה". אולם כאן נתקל הצוות בבעיה נוספת, כיצד ניתן להעביר את הכלבה בבטחה למרפאה?
לתמונה נכנס מנכ"ל מד"א אלי בין שהעניק לליאת אישור מיוחד להעביר את הכלבה על מיטת האמבולנס שתיתרם כעת לשימושו של אמבולנס וטרינרי וכך פונתה הכלבה במצב יציב למרפאה להמשך ההתאוששות.
טיפול ראשוני בניידת (צילום: דוברות מד"א)
אורלי אורן אמא של בעלי הכלבה, שמאוחר יותר התחוור לצוות ששמה צ'ופה סיפרה: "הכלבה ברחה לנו מהחצר מבלי שידענו ולפתע חברתה של ביתי התקשרה לספר לנו שצ'ופה נפגעה מרכב, הגעתי מיד למקום וריגש אותי מאוד לראות את צוות מד"א מציל את החיים של הכלבה במסירות שאין לתאר. אני רוצה להודות מקרב לב לצוות האמבולנס המדהים , הם ריגשו אותי בצורה יוצאת דופן ורק רציתי לחבק ולנשק את ליאת . כל הכבוד!".
מנכ"ל מד"א אלי בין: "במד"א משימת הצלת החיים הינה הערך הנעלה ביותר ולא רק כשמדובר בבני אדם. כל הכבוד לצוות על המענה המהיר למצב ועל ההירתמות למען המשימה החשובה. אני מאחל לצ'ופה החלמה מהיר ומקווה לראות אותה חוזרת ללכת על ארבע בקרוב. את מיטת האמבולנס עליה פונתה צ'ופה שלא ניתן להחזיר לכשירות נתרום לטובת אמבולנס שמפנה בעלי חיים".
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.