בני המשפחה: "מבחינתנו הדברים עדיין פתוחים. נצטרך לשבת, לעשות שיעורי בית ולהחליט איך אנחנו ממשיכים את המאבק. זה שמח"ש החליטו לסגור את הסיפור, זה לא אומר מבחינתנו כלום"
בעקבות הבדיקה המחודשת שביצעה המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה לגבי פרשת מותו של יוסף סלמסה ז"ל מבנימינה, שהיה אז בתחילת שנות ה-20 לחייו, בהמשך לפניית משפחת המנוח, הודיעה היום המחלקה על דעת פרקליט המדינה כי הוחלט להעביר לבחינת מחלקת המשמעת של משטרת ישראל כמה מן הסוגיות שעלו בחקירה סביב מעצרו של סלמסה ז"ל.
כזכור, ביום 03.04.14 התקבל במח"ש מכתב תלונה מאת אחותו ואמו של יוסף סלמסה, שהיה אז צעיר בתחילת שנות ה-20 לחייו, אליו צורפה כתבה עתונאית שלפיה שוטרים "שרפו אותו באמצעות לייזר חשמלי" וגרמו לכוויות בבטנו ובידו, וזאת על לא עוול בכפו. בהמשך (על פי הכתבה שצורפה לתלונה) הגיע אביו של יוסף סלמסה לתחנת המשטרה בה היה עצור וראה את בנו אזוק בידיו וברגליו מחוץ לתחנה כשהוא שכוב על הרצפה כאשר לטענתו, אף שוטר לא נמצא בסביבתו. לאחר מכן הזמינה המשטרה ניידת מד"א שלקחה אותו לביה"ח כאשר לפי הנטען, אף שוטר לא התלווה אליו לביה"ח.
יוסף סלמסה ז"ל (צילום: דף הפייסבוק)
בתלונה מסרו בני המשפחה כי סלמסה נפגע נפשית מהמקרה, מטופל ע"י שירותי הרווחה וזקוק להשגחה. לתלונה צורף גם תיעוד רפואי מבי"ח ממנו עולה שהמנוח היה בגילופין, חושמל בדופן בטנו ונחבל בידו. בביה"ח מסר האב שבנו הותקף ע"י משטרה.
ביום 06.04.14, בסמוך לאחר הפניה, פתחה מח"ש בבדיקת המקרה. בהתאם לכך, נשלח מכתב המזמין את יוסף סלמסה ז"ל להגיע למשרדי מח"ש למסור תלונה מפורטת אודות האירוע. בנוסף, נעשו ניסיונות ליצור קשר טלפוני עם סלמסה - ללא הצלחה. חוקר מח"ש אף שוחח עם אמו של יוסף סלמסה והסביר לה שאם הוא מעוניין להגיש תלונה, עליו ליצור קשר עם החוקר. אך שוב, ללא הצלחה. נוכח העדר שיתוף הפעולה מצד המתלונן ואי קבלת גרסה מסודרת מצדו, ולאור גרסאות סותרות שנרשמו מפי השוטרים, לא נפתחה חקירה פלילית בענין.
ביולי 2014 נמצאה גופתו של סלמסה ז"ל, לאחר שנעדר במשך מס' ימים. ביום 19.11.14, בעקבות פנייה מחודשת של המשפחה, הוחלט לפתוח את התיק מחדש. במסגרת פתיחת התיק מחדש נחקרו שוטרים באזהרה, נגבו עדויות מהוריו של המנוח וכן מעדי ראייה לאירוע.
כאמור, לאחר בחינת חומר הראיות ומכלול הנסיבות הרלוונטיות בתיק, החליטה המחלקה לחקירות שוטרים על דעת פרקליט המדינה, להעביר לבחינת מחלקת משמעת ולגורמים המוסמכים במשטרת ישראל כמה מהסוגיות שעלו בתיק. הסיבות שבגללן הוחלט להעביראת החומר למח"ש נובע מהעובדה כי מחומר הראיות עולה כי השוטרים רשמו דו"חות לפיהם הזהירו את יוסף סלמסה בטרם השתמשו נגדו בטייזר, דו"חות שהתברר לכאורה כי אינם משקפים דברי אמת. עניין זה יועבר לטיפול מחלקת משמעת במשטרת ישראל.
בנוסף, החלטת השוטרים להשאיר את המנוח מחוץ לתחנת המשטרה (נמצא כי מדובר בפרק זמן שארך כ- 35 דקות עד הגעת האמבולנס - ולא מספר שעות כפי הנטען) נמצאה טעונה בחינה ברמה הפיקודית ובמידת הצורך - הפקת לקחים.
התנהלות השוטר שהגיע לחפש את יוסף סלמסה בבית משפחת סלמסה: יצוין שעצם ההגעה לבית המשפחה הייתה כדין לאור היותו של יוסף סלמסה דרוש לחקירה, ברם, בהקלטה נשמע השוטר אומר לבני המשפחה "אני לא ישן לא ביום ולא בלילה, אם אני לא ישן גם אתם לא תישנו. ככה אני עובד. אני כל שעה ידפוק פה בדלת". אמירה זו, הגם שנמצא כי לא חצתה את רף האיום הפלילי, נמצאה מצדיקה בחינה משמעתית/פיקודית.
יודגש כי גם אם נפל פגם בהתנהלות השוטרים בכל הנושאים האמורים, הרי שסוגיות אלה אינן מגלות חשד לעבירה פלילית וראוי לבחון אותן במישור המשמעתי/פיקודי על ידי הגורם המוסמך במשטרה. כמו כן החליטה מח"ש על דעת פרקליט המדינה על סגירת התיק הפלילי בכל הנוגע לשימוש שעשו השוטרים בטייזר, וזאת מחוסר ראיות מספיקות.
יובהר כי לשם העמדת אדם לדין פלילי והרשעתו בהליך שכזה, נדרשת רמת וודאות גבוהה כי אותו אדם אכן ביצע את העבירה המיוחסת לו. במקרה דנן, כאמור, המנוח לא מסר כל גרסה וממילא חומר הראיות חסר את סיפורו שלו. מחומר הראיות שנאסף עולה כי השוטרים הגיעו למקום בעקבות דיווח שנתקבל על אדם שיכור, הנושא סכין, משתולל ומנסה לפרוץ למבנה במקום. מבלי להכנס לשאלת נכונותו האובייקטיבית של הדיווח, אין חולק כי זה המידע שהיה בתודעת השוטרים עת הגיעו לזירה במסגרת מילוי תפקידם, לצורך פעילות מבצעית, שעניינה שמירת הסדר הציבורי. מחשש להיתקל בסכנה, ניתן להעריך כי השוטרים מיהרו לעשות שימוש במכשיר הטייזר שהיה בידם.
בהודעת המשטרה שפורסמה צוין כי מחומרי החקירה שנאספו בתיק עולה שהמנוח אמנם היה שתוי, וכי במהלך האירוע נעשה ירי בודד במכשיר הטייזר, וזאת בניגוד לטענה שנעשה שימוש ב"מחסנית מלאה". בנסיבות אלה, נמצא שאין די ראיות המבססות חשד לביצוע עבירה פלילית מצד השוטרים בכל הנוגע לעשיית השימוש במכשיר הטייזר נגד המנוח, כאמור, בכפוף לאמור בכל הנוגע לדיווח שמסרו בנושא האזהרה המוקדמת.
לגבי אופן חקירת נסיבות מותו של המנוח ומכלול התנהלות המשטרה בהקשר זה מדובר בעניין שאינו בסמכות מח"ש, שכן בגזרת מותו של המנוח לא נכרך כל חשד למעורבות פלילית של שוטר. ההיבטים המשמעתיים העולים מן התיק הועברו, כאמור, לבחינה במשטרת ישראל.
בתגובה להחלטת מח"ש אמרו בני המשפחה, אחיו אשר סלמסה, בת הדודה תהונה מהרט ואחותו אילנית (בנצ'י) סלמסה: "אומרים לי שיש פה ראיות סותרות, השוטרים אומרים יש פה התנהלות לא תקינה, השתמשו בטייזר, רוקנו על יוסף מחסנית שלמה ואחד סותר את השני. שזה אומר שהם משקרים. אם אני משקרת על עדות אני עומדת לדין! אז מה הסיבה שאותם שוטרים לא יועמדו לדין? אם אני כאזרחית הייתי עומדת לדין, מה הסיבה שאותו שוטר שתפקידו להגן על אזרחים לא עומד לדין?
הם רוצים לעדן ולרכך את הדברים. מבחינתנו זה לא נגמר, אנחנו נמשיך להיאבק. ואנחנו דורשים שהצדק יצא לאור. זה שמח"ש החליטו לסגור את הסיפור, זה לא אומר מבחינתנו כלום.
עדיין יש הרבה שאלות, ואפשר לערער על ההחלטה הזאת. מבחינתנו הדברים עדיין לא ברורים, עדיין יש שאלות, לא נתנו לנו את התשובות בצורה מפורטית כי גם להם עצמם יש עדיין שאלות. הם עדיין בודקים דברים שהם לא התעמקו בהם. אנחנו לא מתכוונים לוותר, עד שהצדק של יוסף יצא לאור. היום זה יוסף ומחר זה יכול להיות כל אחד אחר. כמו שעד עכשיו לא ישבנו בחיבוק ידיים, גם עכשיו אנחנו לא מתכוונים לשבת בחיבוק ידיים. לא ניתן להם לשוטרים האלו להמשיך את החיים, אחרי שהם הפכו לנו הפכו החיים ואחרי שאחי נמצא בקבר. מבחינתנו הדברים עדיין פתוחים. נצטרך לשבת, לעשות שיעורי בית ולהחליט איך אנחנו ממשיכים את המאבק"
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.