העירייה תקצבה ב-1.3 את העבודות שישדרגו את שביל העפר לדרך משופרת שניתן לנסוע בה לרכבת מערב בנוחות וללא מהמורות
בשורה לתושבי חדרה: העירייה עומדת לשדרג את הדרך המחברת את רחוב יהודי פקיעין (לשעבר ארבע אגודות) לתחנת הרכבת, וכבר תקצבה את העבודות ב-1.3 מיליון שקלים. במהלך השנים פנו לעירייה תושבים רבים שהשתמשו בדרך הלא סלולה במטרה לקצר את הדרך לרכבת או כדי לעקוף את הפקקים בכביש 4 בשעות הלחץ, וביקשו להסדירה כדי שיוכלו לנסוע בה בבטחה.
מדובר בדרך עפר לא סלולה ורבת מהמורות, אשר מבחינה חוקית הייתה העירייה מנועה כל השנים להשקיע בפיתוחה, הנמשכת מרחוב יהודי פקיעין בצומת שערי חדרה עד לתחנת רכבת מערב. דרך העפר הינה למעשה שביל מנדטורי (מופיע בתוכנית המנדטורית) אל יער חדרה. ברבות השנים נפרץ השביל באופן פיראטי והפך לדרך המובילה בלב היער עד לאזור הרכבת. מאחר שחלק ניכר מהדרך נפרץ שלא כחוק, היא הוגדרה כדרך שאינה סטטוטורית ולכן מבחינה חוקית אין לרשויות, המקומיות והממשלתיות, אפשרות לפתח אותה. זאת משום שמשרדי הממשלה אינם מתקצבים דרכים או תוכניות שאינן סטטוטוריות (מוסדרות בחוק), ולכן אין הרשויות המקומיות מקבלות הרשאות תקציביות לפיתוחן.
דרך יהודי פקיעין לרכבת
עם זאת, ביצעה העירייה ריבוד פעמיים בשנה בחומר מקורצף מרחוב יהודי פקיעין ועד למתחם הרכבת, ובמקביל פעלה ועדיין פועלת לקידום תוכנית להסדרתה החוקית של הדרך על מנת שיהיה ניתן לפתחה לרווחת הציבור. לאחרונה הושגה פריצת דרך, כאשר בדיונים עם נציגי המחוז הוסכם כי על-פי התוכנית המנדטורית ועל-פי זכויות הדרך המנדטוריות ניתן לבצע את שדרוג המעבר.
עדיין אין מדובר בסלילת כביש אלא בסלילה ריבודית שהינה מתקדמת ועמידה מריבוד פשוט, ותשדרג את הדרך לרמה משופרת שניתן לנסוע בה בנוחות וללא מהמורות. בעקבות כך הנחה ראש העיר צביקה גנדלמן את מהנדס העיר להתחיל מיידית בהליך תכנון וביצוע להסדרת המעבר אל הרכבת. בימים אלה בוחן צוות של ההנדסה ביחד עם יועצי תנועה את שדרוג הדרך בהיבטים תנועתיים ובטיחותיים, וזאת לקראת תכנון העבודה וביצועה.
העבודות מתוכננות לאורך כ-800 מטרים מצומת שערי חדרה עד לרחבת גן האירועים "יער חדרה", ורוחב כ-7 מטרים, והן תוקצבו כאמור ב-1.3 מיליון שקלים. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "תחנת הרכבת בחדרה משמשת אלפי תושבים, ולמרות זאת מוביל אליה רק כביש סלול אחד. נוצר מצב בלתי נסבל, שבגללו ניסו תושבים רבים לקצר את הדרך ונסעו בשביל לא מוסדר ומשובש מאוד. פעלנו רבות כדי להביא לשיפור במצב, ואני שמח שכעת נוכל לשדרג את הדרך לנוחותם ורווחתם של תושבים רבים".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.