אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות"
רון איתן יום ראשון,
13 במרץ 2016, 15:02
אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות", ויימשכו יומיים שבמהלכם תעוטר העיר בתפאורה ובמיצגים לסיפור הקלאסי של אליסה בארץ הפלאות
אירועי פורים יתקיימו השנה בסימן "חדרה בארץ הפלאות", ויימשכו יומיים שבמהלכם תעוטר העיר בתפאורה ובמיצגים לסיפור הקלאסי של אליסה בארץ הפלאות. ברחבי העיר יוצבו אלמנטים בגדלים מפתיעים כמו דלתות קטנטנות, פטריות ענק, ספלי תה, קלפי משחק, כובעים של הכובען המטורף וכדומה.
על הבמה המרכזית יעלה לאורך היום מופע "מסיבת התה של אליסה", עם דמויות בהשראת הסיפור הנודע שגם ירדו אל הרחוב ויקיימו תהלוכה פורימית להנאת החוגגים. האירועים יתקיימו בימי חמישי ושישי, 25 -25 במרץ, בשיתוף עיריית חדרה, העמותה העירונית לתרבות הפנאי וקניון לב חדרה.
יום חמישי
ביום חמישי (24 במרץ) תתקיים פעילות בקניון לב חדרה וברחבת הקניון, החל מהשעה 10:00 עד 20:00.
10:30 סדנת יצירה לילדים (הכנת מובייל של דובוני אכפת לי)
14:00 הפעלה לילדים ברחבי הקניון באמצעות דמויות פורימיות
17:30 עמית הקוסם
18:30 הופעה של להקת ילדודס
19:30 הופעת תזמורת הקונסרבטוריון
פורים בטכנודע (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
יום שישי
ביום שישי (25 במרץ) יתקיים אירוע חיצוני, החל מהשעה 10:00 עד 14:00, עם במה מרכזית בכיכר המזרקה, ופעילויות ודוכנים ברחובות רוטשילד והרברט סמואל.
10:00 תחילת אירוע עם מיצגים, סדנאות, הפעלות, שעות סיפור, מתחם משחקים, מתחם קטנטנים, עמדות צילום, מתחם דוכני אוכל, תקליטן ועוד.
10:30 פתיחת דלפק (סמוך לבמה) לרישום תחרות תחפושות גילאי 5 עד 10
11:00 תחרות תחפושות
11:30 מופע במה "מסיבת התה של אליסה"
12:00 פתיחת דלפק הרשמה (סמוך לבמה) תחרות תחפושות גילאי 10 עד 15
12:30 תחרות תחפושות
13:30 מופע במה "מסיבת התה של אליסה"
בנוסף תהלוכות של דמויות פורימיות ברחובות האמורים.
פורים בארץ הפלאות (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
מדע בתחפושת
גם הטכנודע, מרכז מדעי חווייתי ייחודי לכל המשפחה, מציע פעילות ייחודית לפורים "מדע בתחפושת". המשתתפים יוזמנו לגלות מה קורה כשמעבדת הפיזיקה מתחפשת ללונה פארק; מה מגלים בתערוכת אשליות אופטיות; ומה מעוללות קרני האור בחדר החושך. בנוסף תוצב עמדת צילום תחפושות נושאת פרסים.
חוויות, פעילויות, גילויים והתנסויות בחופשת פורים יתקיימו בין ה-23 ל-24 במרץ, בין השעות 9:00 עד 17:00.
סגירת רחובות בקרנבל פורים
ביום קרנבל פורים (שישי 25 במרץ) יחולו שינויים בהסדרי התנועה.
החל מיום חמישי (24 במרץ) בשעה 19:30:00 ועד שישי בשעה 16:00, ייסגרו לתנועה רחובות הרברט סמואל (בקטע שבין רחוב הגיבורים לסניף הדואר); רחוב רוטשילד (מרחוב הנשיא ועד לרחוב גורדון); וסמטת אורנשטיין.
ברחוב הרברט סמואל מול הדואר חניות המיועדות לנכים.
עיריית חדרה מזמינה את תושבי העיר לבוא וליהנות עם משפחותיהם מאירוע ססגוני לכל המשפחה.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!