באירוע הצדעה לעלייה מאתיופיה צוין מבצע משה, שהיה מבצע חשאי להעלאת יהודי אתיופיה לארץ ישראל
באירוע חגיגי שהתקיים באשכול פיס ציינה עיריית חדרה את השנה ה-35 למבצע משה. אירוע ההצדעה לעלייה מאתיופיה נערך בהשתתפות נציגים מהעירייה, מנהלת מחלקת הקליטה בעירייה לריסה בורוסקר, מנהל מוקד קליטה מוטי בהרט, נציגת אגף הרווחה בעירייה רויטל פוקס, נציג משרד הקליטה בחדרה חי אסולין, מפקד משטרת חדרה ושוטרים מהתחנה, קייס רועי טמניו, רב העדה אמיר מנגיסטו, ורבים אחרים.
האירוע החגיגי כלל ברכות, תערוכת צילומים, טעימות ממאכלי העדה, נגן, מופע של להקמת הראפ KGC, ההצגה "גור אריה יהודה" שכתב ומציג שי פרדו, ועוד.
מפקד תחנת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק בטעימות של מאכלי העדה (צילום: שלומי גבאי)
מבצע משה היה מבצע חשאי להעלאת יהודים מאתיופיה, והוא נקרא כך על שמו של משה רבנו וכסמל לגאולת היהודים מאתיופיה כדומה ליציאת מצרים. העולים, שרצו להגיע לישראל, נאלצו לעבור מסלול ייסורים בדרכם אליה. היה עליהם להגיע בסתר לגבול סודן בקבוצות קטנות ובשיירות. המסע לסודן נמשך מספר שבועות, ורבים מתו בדרך במסע התלאות המסוכן. לאחר שחצו את הגבול לסודן, שהו העולים תקופה ארוכה במחנות, בתנאים קשים שהביאו למותם של רבים, והמתינו לעלייה ארצה.
במסגרת המבצע הצליחו כ-8,000 יהודים להגשים את חלומם ולעלות לארץ ישראל תוך סכנות ותלאות רבות. יוזכר כי כשש שנים לאחר מכן התקיים גם "מבצע שלמה", שבמהלכו עלו ארצה יותר מ-14,000 עולים.
ראש העיר צביקה גנדלמן שיבח את מובילי אירוע ההצדעה לעלייה מאתיופיה ואמר כי אירועים הם אירועים של גאווה רבה – מצד העולים על הגשמת החלום לעלות ארצה, ומצד העירייה על שזכינו לתושבים כה חדורי רוח ציונות ואהבת הארץ.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.