באירוע הצדעה לעלייה מאתיופיה צוין מבצע משה, שהיה מבצע חשאי להעלאת יהודי אתיופיה לארץ ישראל
באירוע חגיגי שהתקיים באשכול פיס ציינה עיריית חדרה את השנה ה-35 למבצע משה. אירוע ההצדעה לעלייה מאתיופיה נערך בהשתתפות נציגים מהעירייה, מנהלת מחלקת הקליטה בעירייה לריסה בורוסקר, מנהל מוקד קליטה מוטי בהרט, נציגת אגף הרווחה בעירייה רויטל פוקס, נציג משרד הקליטה בחדרה חי אסולין, מפקד משטרת חדרה ושוטרים מהתחנה, קייס רועי טמניו, רב העדה אמיר מנגיסטו, ורבים אחרים.
האירוע החגיגי כלל ברכות, תערוכת צילומים, טעימות ממאכלי העדה, נגן, מופע של להקמת הראפ KGC, ההצגה "גור אריה יהודה" שכתב ומציג שי פרדו, ועוד.
מפקד תחנת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק בטעימות של מאכלי העדה (צילום: שלומי גבאי)
מבצע משה היה מבצע חשאי להעלאת יהודים מאתיופיה, והוא נקרא כך על שמו של משה רבנו וכסמל לגאולת היהודים מאתיופיה כדומה ליציאת מצרים. העולים, שרצו להגיע לישראל, נאלצו לעבור מסלול ייסורים בדרכם אליה. היה עליהם להגיע בסתר לגבול סודן בקבוצות קטנות ובשיירות. המסע לסודן נמשך מספר שבועות, ורבים מתו בדרך במסע התלאות המסוכן. לאחר שחצו את הגבול לסודן, שהו העולים תקופה ארוכה במחנות, בתנאים קשים שהביאו למותם של רבים, והמתינו לעלייה ארצה.
במסגרת המבצע הצליחו כ-8,000 יהודים להגשים את חלומם ולעלות לארץ ישראל תוך סכנות ותלאות רבות. יוזכר כי כשש שנים לאחר מכן התקיים גם "מבצע שלמה", שבמהלכו עלו ארצה יותר מ-14,000 עולים.
ראש העיר צביקה גנדלמן שיבח את מובילי אירוע ההצדעה לעלייה מאתיופיה ואמר כי אירועים הם אירועים של גאווה רבה – מצד העולים על הגשמת החלום לעלות ארצה, ומצד העירייה על שזכינו לתושבים כה חדורי רוח ציונות ואהבת הארץ.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".