גנדלמן מעביר לידיו את סמכויות הניהול של עמותת על"ה
רון איתן יום ראשון,
27 במרץ 2016, 14:30
האם מדובר בסיום הרומן ובתחילתו של הסוף? ל"פלאשנט" נודע כי הבוקר הודיע ראש העיר צביקה גנדלמן לממלא מקומו ושותפו הבכיר בהנהלת העיר עו"ד טל אליהו כי הוא לוקח לידיו את סמכויות הניהול של העמותה לתרבות הפנאי ובכך הוא שולל מאליהו את סמכויות הניהול מהעמותה
בצעד חריג קרא הבוקר ראש העיר צביקה גנדלמן לממלא מקומו ולשותפו הבכיר בהנהלת העיר עו"ד טל אליהו ללשכתו והודיע לו כי הוא החליט לשלול ממנו את כל הסמכויות הניהוליות מהעמותה לתרבות הפנאי. גנדלמן הבהיר לאליהו כי הוא מתכוון להעלות את הצעה ולקבל עליה אישור כבר בישיבת מועצת העיר שתתקיים ביום רביעי הקרוב.
גורמים בעירייה ציינו כי העמותה לתרבות הפנאי צברה חובות בהיקף גדול הנאמד בכ-10 מיליון שקלים ובהם חובות למס הכנסה, ביטוח לאומי ולגופים נוספים שאליהם אמורה היתה העמותה להעביר כספים ולא עשתה זאת. בין השאר נבדקת גם הטענה כי העמותה לא העבירה לכאורה מזה כמה חודשים לקופות השונות את הכספים שניכתה ממשכורות העובדים.
ראש העיר צביקה גנדלמן וממלא מקומו עו"ד טל אליהו (צילום: שלומי גבאי)
חבר מועצת העיר אמר היום ל"פלאשנט": "העמותה צברה גרעונות של כ-10מיליון ש"ח והניהול בה היה כושל. ראש העיר פועל בצורה נכונה ומנסה להציל את המצב אחרת יהיה מאוחר".
מעיריית חדרה נמסר: "ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן החליט לקחת לידיו את ניהול העמותה לתרבות הפנאי, עמותת על"ה. הבוקר, הגיעו ללשכתו של גנדלמן, על פי בקשתם, חברי וועד המנהל של העמותה. עו"ד יניב דרי, עו"ד אוהד מרחב, מנכ"ל העמותה איל עפגין, איש הכספים של העמותה דודו עמירה ורואה החשבון אבי בנבנישתי, רואה החשבון של העמותה. בפני גנדלמן הוצג מצבה הכלכלי הקשה של העמותה והעובדה כי מזה חודשים רבים העמותה לא העבירה כסף לקופות השונות, לאחר שנוכה משכרם של העובדים. כמו כן הוצג בפני ראש העירייה מצב שבו חברי הוועד המנהל אינם מדווחים בצורה שוטפת על מצבה הכלכלי של העמותה.
בעקבות פנייתם של חברי הוועד המנהל והצגת המצב הקשה, החליט גנדלמן לקחת לידיו את ניהול העמותה ולפעול להצלתה מקריסה טוטאלית וכמובן להגן על מעמדם של עובדי העמותה שעלולים להיקלע למצב של איבוד מקום עבודתם".
תגובתו של ממלא מקום ראש העיר טל אליהו טרם התקבלה ומשתתקבל היא תפורסם.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.