בית המשפט המחוזי בחיפה גזר היום 24 חודשי מאסר בפועל על העבריין אלי ארביב שהורשע בסחיטת אנשי העסקים בחדרה בפרשה שהסעירה את העיר בשנה שעברה
בתום הקראת גזר הדין אמר ארביב למקורביו שנכחו באולם כי הוא מקבל את גזר הדין ומכבד את החלטת בית המשפט ואין בכוונתו לערער. בפרקליטות ובמשטרה קיבלו את גזר הדין בחוסר סיפוק שכן במשטרה לפחות ציפו כי בשל עברו הפלילי תיגזר עליו תקופת מאסר ארוכה יותר.
ארביב הוא הנאשם היחידי בין הארבעה שמוחזק במעצר מאז התפוצצה הפרשה מאחר והנאשמים האחרים בינהם גם אחיו הצעיר מתן בן ה-19 שוחררו למעצר בית וגזר דינם ינתן בחודשים הקרובים.
אלי ארביב. מקבל את גזר הדין ומכבד את החלטת בית המשפט (צילום: שלומי גבאי)
בשלב הטיעונים לעונש טענה ההגנה מטעם ארביב כי הוא לא נטל חלק פעיל בהשלכת בקבוקי התבערה אלא רק נכח במקום. לציין כי לאורך כל חקירותיו ארביב שמר על זכות השתיקה אולם בשלב מסויים הוחדר מדובב משטרתי לתאו שהוציא ממנו הודעה על מעורבותו באירועים. במהלך חקירתו השתמשו החוקרים במספר טכניקות חקירה בכדי להפלילו בין היתר הם עצרו את זוגתו ש"נתקלה" בו במשרדי הימ"ר במטרה להשפיע עליו.
בסופו של דבר החליט ארביב להודות והשופטת תמר שרון נתנאל הדגישה עובדה זו ואמרה כי לזכותו של ארביב יש לזקוף את הודאתו במיוחס לו, עוד טרם נשמעו הראיות. הודאה זו מהווה משקל שיש בה להקל בעונש שכן הדבר מהווה משום חרטה ולקיחת אחריות. לציין כי במהלך הדיונים הוגשו לבית המשפט מסמכים חסויים בהם נטען כי ארביב מהווה איום לנאשמים האחרים בתיק (מלבד אחיו) והם חשים פחד ממנו.
כאמור גזר בית המשפט על ארביב 24 חודשי מאסר בפועל וכן מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך שלוש שנים. בנוסף ארביב ישלם קנס כספי בסך של 4,000 שקלים בעשרה תשלומים כאשר 2,000 ישלם לאיש העסקים שבקבוק התבערה פגע בקיר ביתו ואלפיים שקלים למאבטח שנפצע באורח קל מרסיסי זכוכית.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!