אירוע "אומנים במושבה פרדס חנה כרכור " נחשב למוסד ותיק וגדול בהיקפו המושך אליו מדי שנה חובבי אומנות ומשפחות מטיילים מכל רחבי הארץ. השנה ישתתפו באירוע מספר שיא של 110 אמנים
קהילת האמנים הענפה של פרדס חנה כרכור מזמינה את הקהל הרחב אל תוך ביתם וחללי היצירה הפרטיים. בשונה מהשנים הקודמות בהן הציבור נחשף ליצירות רק בשלב הסופי כשהן הוצעו למכירה, הדגש השנה יהיה על השלב הראשוני כלומר, תהליך היצירה עצמו. האמנים מזמינים את המבקרים להתנסות - להיות שותפים פעילים בזמן אמת בתהליך העשייה.
גנדורה (צילום: יח"צ)
בשלושת ימי האירוע קהילת האמנים הגדולה של פרדס חנה- כרכור תזמין את המבקרים אל תוך חללי היצירה הפרטיים שלהם ובסדנאות אומן מגוונות הם יוכלו ליצור בשיתוף עם האמנים בתחומים השונים. כך למשל אלינה אורן תזמין את הקהל ליצור פורטרטים עצמיים על פי תמונה שיביאו איתם, עם הצורפת בוני ברנר ניתן יהיה לעצב טבעת בעלת אמירה אישית, ענבל לייטנר תאייר עם הילדים אגרות ברכה ייחודיות לחג, לימור אלימלך תלמד שזירת פרחי משי לסיכות ושרשראות, התכשיטנית ננסי כץ קוראת לקהל להביא שרשראות ישנות ולשפץ אותן בסדנא, הקרמיקאית דנה בלייר תייצר עם המבקרים כד באבניים ועוד.
היצירות של אביבית לוי משה (צילום: אלונה להב)
אירוע האמנים נחשב לחג בפרדס חנה כרכור שבו המבקרים מסיירים ברחובותיה הקסומים של המושבה, נכנסים אל חללי היצירה והעבודה של האמנים והשנה אף מתנסים יחד ביצירה אמנותית. אמנים מתחומים שונים כגון: ציור, פיסול, תכשיטנות, אמנות שימושית , נגרות, צילום, חפצי נוי, קרמיקה, זכוכית, אופנה, צורפות ועוד ימתינו לכם בבתיהם הפרטיים ובמתחמים מרוכזים עם מגוון רחב של תצוגות מרשימות ומתנות מעוררות השראה לחג.
כמו כן, השנה החל במושבה פרויקט "מעבירים את זה הלאה" במסגרתו אמני המושבה מעבירים את הידע לדור הבא. בתוך כך האמנים העבירו סדנאות קבוצתיות לתלמידי תיכון בישוב שחולמים לעסוק באומנות ואף אימצו תלמידים שעבדו ולמדו בלימוד חוויתי כ"שוליות" לאמנים. באירוע תוכלו לפגוש את האמנים והתלמידים מהפרויקט ולהתרשם מהחוויה והתוצרים המיוחדים.
השנה יוצע גם לקהל המבקרים שירות סיורים בפרדס חנה- כרכור של פעם בהדרכת מורות דרך תושבות המושבה.
מעצבת אופנה אלכס בן שימול (צילום: יח"צ)
בנוסף לסדנאות האמן צפוי שפע של פעילות אמנותית לילדים ולמבוגרים כגון: הכירות עם עיסת נייר, יצירת רובוטים, יצירת בובת סמרטוטים, יצירת מריונטה, יצירה בחמר והתנסות באבניים, משחקי חשיבה לכל המשפחה, יצירת חמסות ויצירה מחומרים ממוחזרים, סדנת "תאטרון צלליות", הדפסה על תיק ועוד.
במסגרת האירועים במושבה יתקיימו תצוגת אופנה , ערב מדורה שירה מקודשת ושירת בוליווד, קבלות שבת מוסיקליות , שריפת ראקו והגרלת כלים, מופע אביב עם אמנים מקומיים, הופעות של אמנים צעירים ועוד.
אירוע "אמנים במושבה" פרדס חנה -כרכור יתקיים בימים חמישי-שבת 7-9/4. הכניסה חופשית. שעות פתיחת המתחמים: חמישי 10:00- 20:00 שישי: 10:00– 17:00 שבת: 10:00- 20:00 .
פרטים נוספים ומידע לגבי מיקום ושעות הפעילויות השונות בדף הפייסבוק של האירוע "אמנים במושבה פרדס חנה כרכור" https://www.facebook.com/Amanim.Bamoshava
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!