גורם המקורב לשניים סיפר כי הם מימשו את איומם לאחר שלא הייתה שום התייחסות לבקשתם לדון בישיבת מועצת העיר הקוראת להעניק עדיפות לעובדי עירייה במכרזים בתחום משאבי אנוש
חברי המועצה עו"ד אוהד מרחב והמשנה לראש העיר בועז ביטון מימשו את איומם ולא הופיעו לישיבת מועצת העיר שהתקיימה הערב וזאת לאחר שבקשתם להעלות לדיון את ההצעה שהוגשה על ידם הקוראת להעניק עדיפות לעובדי עירייה במכרזים בתחום משאבי אנוש לא נכללה כלל בסדר היום של המועצה ולא עלתה כלל לדיון בישיבה.
כזכור לפני כחודש חבר מועצת העיר עו"ד אוהד מרחב, והמשנה לראש העיר בועז ביטון, הגישו להנהלת העיר הצעה משותפת לסדר לפיה הם קוראים להנהלת העיר להעניק לעובדי העירייה העדפה בפרסום מכרזים לאיוש משרות. השניים הציעו כי העירייה תעדיף לקדם את עובדיה ולפרסם את המכרזים לאיוש משרות תחילה בקרב עובדי העירייה ובמידה ולא ימצאו מועמדים מתאימים רק אז תפרסם העירייה מכרז חיצוני.
מרחב וביטון (צילום: שלומי גבאי)
בהצעה ציינו השניים כי עיריית חדרה כוללת הון אנושי טוב, לויאלי ואיכותי בקרב עובדיה. במסגרת ניהול העירייה השוטף, מפורסמים מכרזים רבים בתחום משאבי האנוש בנוגע לקליטת עובדים חדשים בתפקידי ניהול אחרים. לדבריהם המכרזים מפורסמים באופן פומבי וללא אבחנה או העדפה לעובדי עירייה קיימים. השניים מדגישים בהצעתם את העובדה כי מרבית מעובדי העירייה כיום הינם תושבי העיר ו"לדעתנו" הם מציינים "מדובר ביתרון משמעותי הן מבחינה אירגונית והן מבחינה ציבורית".
לפיכך, הציעו השניים כי תינתן העדפה לעובדי העירייה במכרזים חדשים ופרסומם בתחילה לעובדי העירייה בלבד. אך בהעדר הצעות העונות לדרישות המכרז בקרב עובדי העירייה, יצא המכרז לפרסום חיצוני כאשר אחד מתנאי המכרז יהיה העדפה לתושבי חדרה.
לאחר הגשת ההצעה אמר מרחב: "אני רואה חשיבות עליונה בהענקת אופק קידום לעובדי העירייה וחושב שיש בכך חשיבות אירגונית וציבורית. כמו כן אני סבור שעובד שהוא לפני הכל תושב העיר יהיה באופן טבעי קשוב ואיכפתי יותר לציבור ובכך נשפר גם את תחושת העובד וגם את השיפור לציבור. אני סמוך ובטוח שהנהלת העיר תאשר את ההצעה ותעודד את קידום עובדי העירייה ו/או את מועמדותם של תושבי העיר לתפקידים עירוניים".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.