למרות מכלול העבירות החמורות בית המשפט בחן את כל נסיבות המקרה ואת טענות ההגנה כפי שעלו במשפט ולבסוף החליט השופט להתחשב בגזר הדין ולהקל בעונשו של הנאשם.
תושב פרדס חנה, בן 40, נידון ל-5 חודשי מאסר בפועל לאחר שהורשע בגניבת רכב מתושבת המקום. מכתב האישום שנדון בבית המשפט השלום בחדרה עולה כי העבירות שיוחסו לו בכתב האישום הן גניבת רכב, נהיגה ברכב בהיותו שיכור, נהיגה בזמן פסילה וללא רישיון נהיגה ובנהיגה ברכב ללא תעודת ביטוח.
מכתב האישום עולה כי במהלך חודש ינואר השנה פרץ הנאשם באמצעות מפתח מותאם לרכב מסוג פורד פיאסטה שהיה בשימוש של תושבת פרדס חנה. הנאשם גנב את רכבה ומאוחר יותר בחלוף יום אחד בלבד נתפס הנאשם על ידי שוטרים כשהוא נוהג ברכב הגנוב בשעה שאינו מורשה לנהוג ולאחר שרישיון הנהיגה שלו נפסל. מתברר שהנאשם נהג ברכב כשהוא שיכור ונמצא ריכוז גבוה של אלכוהול בדמו.
עורכי הדין יגאל כהן וליאור בנימין
בגזר הדין ציין השופט משה גינות כי אין ספק שיש לראות את מעשיו של הנאשם בחומרה שכן הוא לא היסס לחזור על מעשיו הנלוזים, לשלוח יד ברכב ולנהוג בזמן שהוא בפסילה, חסר רישיון נהיגה ובשעה שעונש מאסר על תנאי מרחף מעל ראשו. בהמשך ציין השופט כי ההגנה העלתה את טענותיה והציגה בפניו מסמכים לפיהם עולה כי הנאשם חולה במחלה קשה דבר אשר היווה משקל במתן גזר הדין.
השופט גינות ציין עוד כי במסגרת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה יש להביא בחשבון את הסיבות שהביאו את הנאשם לבצע את העבירות ואת העובדה כי הוא מכור לטיפה המרה. "לאחר ששקלתי את מכלול נסיבותיו של המקרה החלטתי לגזור על הנאשם 4 חודשי מאסר ועוד חודש מעונש המאסר המותנה". ציין השופט בהחלטתו. כמו כן גזר השופט על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים על עבירות דומות.
עורכי הדין יגאל כהן וליאור בנימין המייצגים את הנאשם אמרו: "ביהמ״ש הנכבד אמר את דברו, בהתאם לעיקרון ההלימה בה שקל את נסיבות ביצוע העבירה באזנו אף את נסיבותיו האישיות של הנאשם. הנאשם מסופק עד מאוד מתוצאת משפטו שבאה לידי ביטוי במכלול נסיבותיו של מקרה זה ובגזירת הדין. התוצאה מבחינתינו ומבחינת הלקוח מספקת דיה ונותנת תיקווה לנאשם להתקלף מעברו ומחטוטרת אשמתו על מנת לפתוח פתח לעתיד בריא וחף מכל נגיעה במסגרת אשמתו דנן".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!