סוכל פיגוע פלילי שתוכנן באמצעות מטען חבלה גדול ובכך נמנע פגיעת אזרחים חפים מפשע. היום הוגשו לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום נגד 7 מהחשודים שנעצרו בפרשה. בין החשודים המרכזיים הוא אלון סלומון, בן 28 מחדרה
פרקליטות מחוז דרום הגישה היום כתבי אישום נגד 7 מהחשודים שנעצרו על ימ"ר לכיש בגין קשירת קשר לפשע והחזקת נשק, בנוסף כנגד חלק מהנאשמים מיוחסות עבירות של עסקה אחרת בנשק, נשיאה והובלת נשק, שיבוש והפרעה לשוטר. מעובדות כתב האישום שהוגש באמצעות עורך הדין טל (אדיר) כהן עולה כי בתחילת החודש חברו יחד הנאשמים, תושבי אשקלון מן הצד האחד ותושבי נתניה והסביבה מצד שני וקשרו קשר להעביר מטען חבלה גדול. הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
בפעילות מורכבת ומאומצת של ימ"ר לכיש בשיתוף עם היחב"ל אותר מטען חבלה שהוסלק והיה בדרכו לביצוע פיגוע פלילי באזור השרון. מדובר בפעילות חוצה ארגוני פשיעה ומחוזות במשטרה שבמהלכה נעצרו שבעה חשודים באשקלון ובנתניה ובהם אלון סלומון, תושב מחדרה, בן 28. מתוכם חשוד אחד מוגדר יעד בכיר של של ימ"ר לכיש וחשוד נוסף מוגדר יעד בכיר של משטרת ישראל. שני החשודים המרכזיים הללו ניהלו את הובלת המטען והסלקתו במקומות שונים ברחבי הארץ. למעשה התקיים שיתוף פעולה של ארגון פשיעה מהדרום עם ארגון פשיעה מאזור השרון שחברו יחדיו על מנת לחסל יעד משותף מוכר באזור השרון.
במסגרת פעילות מודיעינית מורכבת אותר בתאריך 31.3.16 אמצעי לחימה בתוך חניון של בניין רב קומות בשכונת פואבלו אספניול בראשון לציון. למחרת, בתאריך 1.4.16, שני החשודים המרכזיים קיימו תדרוך בפני חשודים נוספים, לרבות תדרוך על הפעלת אמצעי הלחימה. אחד החשודים הוציא את האמצעי לחימה והעבירו לחשוד אחר, שאמור להיות איש הביצוע.
אחד ממטעני החבלה שנועד לפיגוע ונתפס על ידי המשטרה (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
מכתב האישום עולה כי עוד באותו יום הועבר אמצעי הלחימה ע"י סלומון בשיירת כלי רכב ליעד הסלקה נוסף - גג מבנה באזור חבצלת השרון - וכל זאת בצורה מתוחכמת ומוסווית. בשלב זה הובן ליחידה המרכזית במשטרה כי אמצעי הלחימה שנמצא בגג המבנה בחבצלת השרון הוא מטען חבלה גדול יחסית שהוסלק בדרכו לפיגוע פלילי באזור השרון. יומיים לאחר מכן, בתאריך 3.4.16, נשלח חשוד נוסף להביא את המטען לביתו של אחד החשודים המרכזיים, ומשם הועבר לדירה אחרת של חשוד נוסף בנתניה.
כאשר התברר כי ישנו סיכוי ממשי שהמטען נלקח ממקום ההסלקה בחבצלת השרון לביצוע פיגוע פלילי וקיים חשש לביטחונו של הציבור, הוחלט בפיקוד ימ"ר לכיש על ביצוע מעצרים בו זמנית של כלל החשודים ותפיסת המטען. במהלך פריצה במקביל לשלוש דירות באשקלון ובנתניה, שבוצעה באותו יום, נעצרו שבעת החשודים. במהלך המעצר תקפו החשודים את הכוח המשטרתי, אחד הקצינים נפצע קל. המטען אותר באחת הדירות ונוטרל למניעת פגיעה בחיי אדם.
בתום חקירה מאומצת, מורכבת ורחבת מימדים הצליחו חוקרי הימ"ר לגבש תשתית ראייתית נגד החשודים בגין אחזקה והובלה של אמצעי לחימה וכן סחר באמצעי לחימה מסוכנים וחמורים . פרקליטות מחוז דרום צפויה להגיש היום כתב אישום כנגד שבעת החשודים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
משטרת ישראל ציינה כי תמשיך במאבק נחוש, מתמשך ובלתי מתפשר כנגד הפשיעה החמורה והמאורגנת בישראל, כאשר לנגד עיניה עומד כל העת ביטחונו האישי של הציבור.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.