בחול המועד פסח, יום שני ה-25 באפריל, החל מהשעה 11:00, יתקיים בחדרה הפנינג מוטורי HONDA RACE TRACK עוצר נשימה לכל המשפחה. האירוע בשיתוף עיריית חדרה והחברה לתיירות חדרה "נחלים", משרד התרבות והספורט, ובחסות חברת HONDA
על שטח רחב ידיים יתקיים מוטוקרוס במסלול אאוטדור (outdoor), עם תצוגות רכיבה בסגנונות שטרם נראו כמותם בישראל. לאירוע הוכשר מסלול רחב, מהיר ומאתגר, שיאפשר קפיצות ענק ומשלב עליות, ירידות, הפרשי גבהים ותנאי אחיזה מקסימליים. לקהל צפויה חוויית צפייה מרהיבה, ותנאים מושלמים לבילוי משפחתי. בשטח יוקמו מתחמי מזון ושתייה, וכן תצוגת כלים ויריד אביזרים מהתחום המוטורי.
תצוגת קפיצות של טובי רוכבי המוטוקרוס בישראל (צילום: תומר פדר)
יתקיים אימון חימום של כל הרוכבים מכל המותגים אשר יעלו לפי קטגוריות נפח וגיל לאימון קפיצות במסלול הראשון והיחידי בישראל של מוטוקרוס אאוטדור. כמו כן יתקיימו מופע רכיבה וקפיצות ראווה בליווי קריינות ופרשנות של קבוצת המרוצים הרשמית של הונדה, וכן הדגמות ורכיבות מבחן של דור העתיד של רוכבי המוטוקרוס בישראל, עם הסבר ופרשנות על כל רוכב.
מוטוקרוס במסלול אאוטדור על שטח רחב ידיים (צילום: תומר פדר)
עוד צפויה תצוגת קפיצות של טובי רוכבי המוטוקרוס בישראל מכל הגילאים על גבי כל סוגי האופנועים, ותצוגת כלים ומכונאים בליווי הסברים ופרשנות על עולם המרוצים. האירוע יתקיים במסגרת חוק הספורט המוטורי, ורוכבים רשאים לרכוב עם רישיון נהיגה ספורטיבי ורישיון כלי תחרותי בלבד.
הוראות הגעה: לבאים מדרום על כביש 4, ירידה לתחנת הדלק סונול כ-2 ק"מ לפני הכניסה לחדרה. פונים פניית פרסה בתוך התחנה ונכנסים לשביל עפר מקביל לכביש 4.
לבאים מצפון, יש להמשיך עד צומת עמק חפר, לפנות ימינה עד לאפשרות לפניית פרסה ולחזור לכיוון חדרה. ירידה בתחנת הדלק סונול שלפני הכניסה לעיר.
מפת הגעה MX חדרה (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
מוטוקרוס חדרה. יום שני, 25 באפריל, החל מהשעה 11:00. כ-2 ק"מ מהכניסה הדרומית לעיר. הכניסה חינם. אז קדימה, לחמם מנועים.
מסלול רחב מהיר ומאתגר (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!