נציגי הניצולים ידליקו 6 משואות זיכרון בליווי בני נוער לזכר 6 מיליון היהודים שנרצחו בשואה. תיאטרון הנוער העירוני יבצע את המסכת המרכזית, ולהקת "צבעי מחול" תופיע בקטעי מחול. הציבור מוזמן.
הטקס העירוני המרכזי לציון ערב יום השואה תשע"ו, יתקיים השנה בסימן "הכל אסור לנו והכל אנו עושים" - המאבק לשמירה על רוח האדם בתקופת השואה. הטקס יתקיים ביום רביעי ה-4 במאי ברחבת "יד לבנים", וייפתח בשעה 20:00 בדקת דומייה לזכר קורבנות השואה. החזן יוסף וינר יישא את תפילת אל מלא רחמים, ורב העיר הרב ורנר יספר על משמעותה של השואה לעם היהודי. ראש העיר צביקה גנדלמן יישא דברים, ואחריו יישאו דברים ניצולת השואה מרים דוידסון ויו"ר מועצת הנוער העירונית אורי שחר.
נציגי הניצולים ידליקו 6 משואות זיכרון בליווי בני נוער לזכר 6 מיליון היהודים שנרצחו בשואה. תיאטרון הנוער העירוני יבצע את המסכת המרכזית, ולהקת "צבעי מחול" תופיע בקטעי מחול. הטקס יתקיים בהנחיית דן חממי. הציבור מוזמן.
לפיד הזיכרון לזכר קורבנות השואה (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
הנושא השנתי "הכל אסור לנו והכל אנו עושים" בא לבטא את המאבק לשמירה על רוח האדם במציאות הבלתי אפשרית שנקלעו אליה יהודים תחת הכיבוש הגרמני הנאצי. במציאות הנוראה בתקופת השואה, כאשר הנאצים ביצעו מעשי זוועה חסרי תקדים, התקיימו החיים והמוות זה לצד זה. לצד הרעב, ההשפלה, הבידוד והניתוק התקיימו בגטאות מפעלי עזרה הדדית וסעד, רפואה ותרבות. יהודים רבים הצליחו להתעלות מעל המאבק להישרדות והפגינו תעצומות נפש בניסיון לשמר חיים המבוססים על ערכים מוסריים ועל חיי רוח, ואף התגייסו לעזרת החלשים מהם.
גם בתנאים הקשים ביותר התקיימו יצירה וכתיבה, תפילה, וציון חגים ומועדים בסתר, פעילות תנועות נוער ועיתונות מחתרתית וכן מפעלי תרבות שכללו מופעי תאטרון, הרצאות, ערבי ספרות, שירה ועוד.
רבים מאלה שנאבקו לקיים ולשמר את רוח האדם לא הצליחו לשרוד את זוועות השואה, אך מעשיהם ופעולותיהם הם בבחינת תזכורת לדורות הבאים על עצמתה וכוחה של הרוח האנושית.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.